(Snimio Branko Biočić/Glas Istre)
Labinska tržnica ili markat, kako ga Labinjani popularno nazivaju, nudi dvije potpuno različite slike. Prizemlje u kojem se nalaze zečena tržnica i ribarnica obiluje ponudom, dok je gornji kat poluprazan, cijela jedna strana je zatvorena, odnosno neiskorištena. Zašto je tome tako pitali smo komunalno poduzeće 1. Maj koje upravlja labinskom tržnicom.
- Prazni poslovni prostori na gradskoj tržnici pa tako i na katu, dostupni su zainteresiranim zakupcima. Međutim, nakon provedenih natječaja nije bilo zainteresiranih novih zakupaca. Nedavno su se dvije trgovine koje su poslovale na katu, u skladu sa svojim poslovnim odlukama, preselile u prizemlje. Isto vrijedi za jednu trgovinu koja je ranije bila smještena u vanjskom poslovnom prostoru ispred ulaza na kat, rekao nam je Lari Zahtila iz 1. Maja.
Na katu je popunjeno pet od osam poslovnih prostora. Osim toga, na katu su i dva dodatna montažna poslovna prostora u kojima se prodaju rukotvorine.
Činjenica je, međutim, da gradske tržnice više nisu središnje mjesto za nabavku, jer su primat preuzeli veliki trgovački.
- Posjetitelji i dalje imaju mnogo toga na raspolaganju. Na tržnici se može nabaviti raznovrsno povrće i voće od dvadesetak OPG-ova, kruh, suhomesnati proizvodi, sirevi, mlijeko, meso, riba i plodovi mora, maslinovo ulje, konzervirani proizvodi, kolači, ostali pekarski i mliječni proizvodi i drugo, zaključio je Zahtila.