Manifestacija posvećena Majci Božjoj od Rožara i mladom vinu

U Plominu održana tradicionalna Bela nedeja

| Autor: Branko Biočić
(Foto TZ Kršan)

(Foto TZ Kršan)


U organizaciji Turističke zajednice općine Kršan u Plominu je održana tradicionalna "Bela nedeja", manifestacija posvećena Majci Božjoj od Rožara i mladom vinu. I ove godine na suncem okupanom trga okupio se veliki broj mještana, ali i gostiju.

Bogat program za velike i male

Započelo je prijepodnevnim misnim slavljem u župnoj crkvi Blažene Djevice Marije koju je predvodio dekan Labinskog dekanata, velečasni Mirko Vukušić. Nakon mise održan je zabavni program na kojem su nastupili Zlatelići, najmlađi članovi KUD-a Zlatela, koje je na harmonici pratio Moris Gržan, a za nastup su ih pripremile njihove voditeljice Petra Vidak i Ivana Jakačić. Predškolci obrazovno-odgojne skupina Žirafe i Ribice iz Dječjeg vrtića Kockica otpjevali su pjesme "Pod Učkon kućice bele" i "Učka" uz pratnju teta Nikole i Tihane.

(Foto TZ Kršan)(Foto TZ Kršan)

Posjetitelje na plominskom trgu zabavljao je Malvazija bend, a na Lombordi članovi Udruge Kreativne akademije iz Labina pripremili su zanimljivu izložbu i radionicu slikanja na platnu i papiru. Žuti kišobran iz Pule pripremio je igre "po starinski" za najmlađe, pa su tako djeca igrala križić-kružić, gađali limenke, igrali čovječe ne ljuti se na livadi i skakali u vrećama baš kao djeca nekada.

Vinarije Vina Vosilla i Foškić iz Vozilići posjetiteljima su osim mladog vina nudile i druga vina iz svog asortimana, a za bogatu gastro ponudu pobrinuli su se plominski ugostitelji, restoran Dorina i pizzeria Burra. Za Belu nedeju tradicionalno su se pripremale i krafi, a u ponudi su bili na štandu obrta Lahko ćemo. Plominu su dašak prošlosti i tradicije donijeli izlagači s raznovrsnom ponudom, ručni radovi Toneta Ljubičića i Silvana Bulića, sirana Famjan, OPG Turčinović sa suhomesnatim proizvodima te OPG Grofići s ponudom meda i maslinovog ulja.

(Foto TZ Kršan)(Foto TZ Kršan)

Prigodno je obilježeno i 20 godina Turističke zajednice općine Kršan te dodjelom zahvalnica onima koji su sudjelovali u razvoju turizma općine. U loži ispred crkve postavljeni su panoi s aktivnostima koje provodi Turistička zajednica.

Udičarenje u Plomin Luci

Sportsko-ribolovno društvo Plomin priredio je natjecanje u udičarenju u Plomin Luci. U konkurenciji osam ekipa najbolji su u Plomin Luci bili Roberto Belić i Damir Širol, ispred Elvisa Bažona i Mladena Lukšića, dok je treće mjesto pripalo Marku i Marinu Markoviću. U turniru briškule i trešete sudjelovalo je osam parova, među kojima su najbolji bili Bepi Zandel i Davor Gržinić, koji su osvojili pršut.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter