FUŠKULIN

Ivan Damjanić izgradio vinski podrum nove generacije vrijedan 20 milijuna kuna

| Autor: Milan Pavlović
Ivan Damjanić i supruga Željka (Snimio Milivoj Mijošek)

Ivan Damjanić i supruga Željka (Snimio Milivoj Mijošek)


Ako je Istra do sredine devedesetih godina bila samo lijepa ljetna pozornica u kojoj se turizam odvijao samo i isključivo u priobalju, onda je takvoj pozornici definitivno nedostajala jednako lijepa scenografija koja bi taj naš turizam obogatila sadržajno i vizualno.

U Istri je takva scenografija kreirana prispajanjem centralnog dijela Istre i kreiranjem razvojnih turističkih projekata, od kojih je jedan od najznačajnijih učinjen značajnim investicijama u području vinskog turizma.

Vinski podrumi nove generacije nisu više obična mjesta, skladišta za bačve u kojima se pohranjuje vino. Više od 20 milijuna eura vlastitih i europskih sredstava uložili su vinari u podizanje tehnološke opremljenosti i prezentacije istarskih vina, i to samo na osam najznačajnijih projekata.

Sve te nove investicije pretočene su u arhitektonski izazovna zdanja s posebnim fokusom na dizajn interijera, ali i eksterijera, tako da novi vinski podrumi predstavljaju novu, "unaprijeđenu" generaciju vinara. Jedna od takvih modernih vinskih istarskih itinerera od početka ovoga ljeta i novouređena je Vinarija Damjanić.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter