BOUTIQUE DESTINACIJA

Općina Motovun jedini je istarski potpisnik povelje o suradnji vinskih destinacija

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO  
U vinorodnoj Baranji (foto: TZ MOTOVUN)

U vinorodnoj Baranji (foto: TZ MOTOVUN)


Povelju o suradnji vinskih destinacija "Iter Vitis - Povelju o suradnji u razvoju i promociji održivog vinskog turizma" potpisao je načelnik Općine Motovun Tomislav Pahović u sklopu dvodnevne manifestacije Vinatlon i međunarodne konferencije «Vinski turizam - lokalni pristup i europske perspektive», održane u Općini Kneževi Vinogradi, u impresivnoj vinariji Vina Belje u mjestu Kamenac, na početku jedne od najljepših vinskih cesta Hrvatske.

Treće izdanje Vinatlona, vrhunske eno i gastro manifestacije, poručio je tom prigodom načelnik Općine Kneževi Vinogradi Vedran Kramarić, svojevrsni je međunarodni projekt, budući je uključeno šest zemalja i više od sto sudionika. Cilj potpisivanja povelje, naglasila je Dijana Katica iz Udruge Klub članova Selo, suradnja je na europskoj kulturnoj ruti Iter Vitis, jednoj od 45 certificiranih europskih kulturnih ruta, a odnosi se na kulturu vina, vinograda i vinogradarske arhitekture.

Među potpisnicima povelje, većina je hrvatskih vinskih regija, ali i predstavnici gradova, općina i udruga iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Mađarske i Sjeverne Makedonije. Jedini istarski potpisnik upravo je motovunska općina čiji je načelnik Tomislav Pahović, zadovoljan što se Motovun pozicionirao kao jedna od vodećih hrvatskih vinskih mikroregija.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter