IZBOR ZA NAJLJEPŠI ADVENT U HRVATSKOJ

U kategoriji općina najviše glasova do sada dobila je jedna općina u Istri

| Autor: Branko BIOČIĆ


Drugog dana glasanja za "Najljepši advent u Hrvatskoj" istarski su se kandidati odlično plasirali. U kategoriji općina najviše glasova do sada dobio je Kršan u kojem se advent organizira prvi put. Natjecanje organizira portal gradonačelnik.hr, a glasanje je moguće na njihovoj facebook stranici do 5. siječnja. Za titulu najljepšeg adventa bori se 70 gradova i općina u Istri

Osim Kršana iz Istre su se za najljepši advent kandidirali  Medulin, Motovun, Rovinj, Poreč, Labin i Pula. Glasa se tako što lajkate objavu adventa/grada/općine na FB stranici Gradonačelnik.hr. Broje se i priznaju samo lajkovi na objavu sa slikama grada/adventa na toj  FB stranici, ne i na sheranim objavama.

Stari grad Kršan ovog je Adventa zasjao novim sjajem. U sklopu prvog organiziranog adventa u ovom gradu, moćne su zidine staroga grada okružile najljepšu božićnu priču koja je oduševila posjetitelje iz svih krajeva Istre i šire okolice, kao i brojne strane goste.

Tijekom četiri dana trajanja nove manifestacije naziva "Merry Chersan", kao zanimljive kombinacije u kojoj je "Christmas" zamijenjeno starim nazivom za Kršan, uživati se moglo u bogatom glazbenom, animacijskom i gastronomskom programu, a sve to u magičnim kulisama ispunjenim detaljima koji su tražili "fotku više" kod nasmijanih gostiju.

Da će kršanski advent ponuditi nešto posebno i drugačije, vidljivo je bilo već kod samog ulaza u stari grad, a svaki je korak ovog malog mjesta odisao posebnim ugođajem, od više punktova s vatrom koja je grijala posjetitelje, lokacija za fotografiranje, atraktivne i zanimljive gastronomske ponude, veličanstvenih jaslica u crkvi svetog Antuna, do bezbroj lampica, crvenih mašnica, imela i ostalih dekoracija koje su upotpunjavale osjećaj topline, veselja i božićne radosti.

Brojni posjetitelji i njihove pozitivne reakcije pokazatelj su da je nova manifestacija Općine Kršan i njezine Turističke zajednice pun pogodak, a stari grad Kršan mjesto koje se već u prvoj svojoj godini afirmiralo kao najposebnije adventsko odredište u Istri. Ono što daje posebnu notu cijelom događaju jest i činjenica da je sav program rezultat suradnje lokalne zajednice i da su se za bogatu gastronomsku ponudu pobrinule isključivo lokalne ugostiteljske snage. Magični advent „Merry Chersan“, advent u starom gradu Krašanu organiziran je i financiran od strane Općine Kršan i Turističke zajednice Općine Kršan, a financijsku podršku pružili su i Vodovod Labin te poduzeće "1. maj" Labin.

- Jako sam ponosna da smo u najljepše doba u godini oživjeli naš čarobni stari grad Kršan. Mnoštvo mještana i gostiju uživalo je u bogatom programu, u zajedništvu i veselju upravo onako kako bi, baš za Božić i moralo biti. Reakcije posjetitelja su odlične i pročulo se da je advent u Kršanu zaista čaroban, rekla je zadovoljno direktorica Turističke zajednice Ariana Brnetić.

Načelnik Roman Carić se nadovezao i rekao da je ovo prvi advent od kada postoji Općina Kršan i da je bila intencija da se, nakon ljetnih manifestacija, kao točka na "i", organizira i ovako nešto.

- U potpunosti smo u tome uspjeli i opravdali očekivanja te se nadamo da će ova manifestacija postati tradicija, zaključio je Carić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter