grad varaždin

Putem javnih poziva 343 tisuće eura potpore poduzetnicima, obrtnicima i poljoprivrednicima

| Autor: Hina
(Snimila Annamaria Vidović)

(Snimila Annamaria Vidović)


Grad Varaždin i ove će godine dodijeliti putem javnih poziva potpore poduzetnicima, obrtnicima i poljoprivrednicima, za što su osigurane 343 tisuće eura, objavljeno je u ponedjeljak.

Zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković naglasio je na konferenciji za novinare na kojima je predstavio mjere da su dijelom upravo potpore koje dodjeljuju razlog zašto je Grad Varaždin bio najbolji grad za gospodarstvo u 2023. godini, odnosno grad s najboljom poduzetničkom klimom i infrastrukturom.  "Vjerujem da ćemo to i ostati, baš radi poticaja obrtnicima, poduzetnicima, poljoprivrednicima i svima onima koji vrijedno rade, zapošljavaju naše sugrađane i pomažu da se ovaj grad profilira i kao najbolji po kvaliteti života", rekao je Marković. 

Istaknuo je kako je ove godine Grad Varaždin za poduzetnike i obrtnike izdvojio 293 tisuća eura, a za poticaje u poljoprivredi 50 tisuća eura.  "Svake godine analiziramo sve mjere za koje smo izdvojili sredstva, pratimo realizaciju i prilagođavamo ih kako bi dodatno potaknuli prijave. Novost je, između ostalog, da smo u Poduzetnički fond ponovo uvrstili ugostitelje", kazao je zamjenik gradonačelnika.

Javni pozivi objavljeni su na mrežnoj stranici Grada Varaždina na poveznici https://varazdin.hr/javni-pozivi/ , a dodijelit će se potpore kroz Poduzetnički fond Grada Varaždina, potpore za sufinanciranje troškova izlaganja na manifestacijama, kao i za podmirenje inicijalnih troškova pokretanja gospodarske aktivnosti poduzetnika početnika, a subvencionirat će se troškovismještaja djece u dječjim vrtićima poduzetnicima početnicima za prvu godinu poslovanja.

Nadalje, subvencionirat će se troškovi izrade projektnih prijedloga za sufinanciranje iz EU i nacionalnih fondova, a tu su i potpore poduzetnicima za otežani rad poslovne jedinice u kojoj ostvaruju maloprodaju tijekom rekonstrukcije ulica i trgova u Gradu Varaždinu. Za poljoprivrednike su raspisani pozivi za šest mjera čiji je cilj poboljšanje razvoja poljoprivredne proizvodnje te poticanje konkurentnosti poljoprivrednih proizvođača na području Grada Varaždina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter