vijesti s burze 

Očekuje se nastavak stagnacije Crobex indeksa

| Autor: Hina
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Na Zagrebačkoj se burzi i u srijedu očekuje mirno trgovanje i stagnacija Crobex indeksa, kao i prethodnih dana, dok ulagači čekaju vijesti koje bi mogle znatnije utjecati na tržište.

Svi analitičari, koji su sudjelovali u anketi Hine, danas očekuju stagnaciju Crobex indeksa.

Crobex je jučer oslabio 0,12 posto, na 2.945 bodova, dok je Crobex10 porastao 0,28 posto, na 1.829 bodova.

Redovni promet dionicama iznosio je 1,22 milijuna eura, oko 445 tisuća više nego dan ranije.

„Jučer je promet porastao, pa je bio među najvećim dnevnim prometima u posljednje vrijeme. No, Crobexi i dalje ne bilježe veće pomake, a više se trguje samo s nekoliko dionica. Nema značajnijih vijesti. Trend je, moglo bi se reći, neutralan, a za očekivati je da će se to uskoro promijeniti”, kaže Roman Rinkovec, broker u investicijskom društvu Credos.

Najveći promet, gotovo 307 tisuća eura, ostvaren je redovnom dionicom Končara D&ST, čija je cijena stagnirala na 1.710 eura.

U fokusu je bila i dionica Končara, kojom je ostvareno 236 tisuća eura prometa, a cijena joj je porasla 1,09 posto, na 370 eura, pa je među likvidnijima bila najveća dobitnica.

Dionicom Dalekovoda protrgovano je za 177 tisuća eura, a cijena joj je pala 4,49 posto, na 3,4 eura, pa je bila najveća gubitnica.

Znatniji promet imala je još i povlaštena dionica Adrisa, koja je pojeftinila 1,01 posto, na 59 eura.

Na Burzi se jučer trgovalo s ukupno 36 dionica, pri čemu je cijena njih devet porasla, 15 pala, a 12 ostala nepromijenjena.

„I danas očekujemo slično trgovanje kao i proteklih dana, a vidjet ćemo hoće li indeksi završiti u blagom plusu ili minusu”, kaže Roman Rinkovec.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter