ROVINJ SUMMER MUSIC FESTIVAL

MORCHEEBA U ROVINJU: Glazbena čarolija zvana Skye Edwards

| Autor: Aleta BRATTONI


Ovogodišnje, drugo izdanje Rovinj Summer Music Festivala u znaku je kasnih 90-ih i početka milenija, pa je tako, nakon prvog spektakla koji je u Rovinj došla iz Irske, a nosi ime Róisín Murphy, ova subota bila rezervirana za još jednu glazbenu poslasticu - jedinstvena Morcheeba koju su Rovinjci s nestrpljenjem očekivali.

Morcheeba jesu Skye Edwards, jedinstven i prepoznatljiv vokal, i Ross Godfrey, vrhunski gitarist. Njihov spoj dovodi do očaravajućeg iskustva, kojega su priuštili i rovinjskoj publici u prostoru stare Tvornice duhana.

Iako je najavljivan za 21 sat, koncert je kasnio sat vremena, a publika je u kolonama pristizala još i prije 21 sat, što je vrlo neuobičajeno za Rovinj, gdje su gužve na koncertima i događanjima vrlo rijetke. Važno je napomenuti da je ovaj koncert bio izuzetno atraktivan za brojne Rovinjce koje je izmamio iz kuća, a nije nedostajalo niti turista.

Ova britanska glazbena skupina podrijetlom iz Londona osnovana je još 1995. godine, uz Rossovog brata Paula, a njihovi su se albumi prodali u preko 10 milijuna primjeraka. Njihova je glazba ostala u sjećanjima mnogih, a slava ovog benda nastavila se, a i povećavala, tijekom vremena.

Kroz dvadesetogodišnju karijeru njihova je glazba prošla elektronske faze, pop, alternativnu rock fazu, do novog i modernijeg indie zvuka.

Svirajući svoje klasike, poput nezaboravnog "Rome Wasn't Built In A Day", pa sve do novijih pjesama s njihovog posljednjeg albuma "Blaze Away" izašlog u kolovozu prošle godine, Skye Edwards i Ross Godfrey, na sreću svojih obožavatelja, posljednja dva desetljeća obilaze svijet.

Ove subote i rovinjska se publika vratila u vrijeme kada su Morcheeba rasturali svjetskom trip-hop, pop i alternative rock scenom i ponovno proživjela pjesme koje su obilježile glazbenu povijest.

Rovinj Summer Music Festival još je jednom dokazao kako u Istru dovodi samo najveća imena svjetske muzike. Naime, na prošlogodišnjem su Festivalu, prisjetimo se, nastupili Sophie Ellis-Bextor, Vesna Pisarović & Petit Standard Jazz Trio, Tony Cetinski & TonyC Orchestra, te Mario Biondi, a svoj drugi rođendan ponovno slavi na spektakularan način.

Vrhunski program koji se sastojao od dva koncerta, onaj Róisín Murphy, a sada i Morcheebe, začinili su kolovoz u Rovinju uz odličnu atmosferu.

Pogledajte video s koncerta - snimila Aleta BRATTONI

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter