gaia anastasia

VIDEO & FOTO / Mlada talentirana Puljanka Gaia Anastasia predstavila prvi spot u Rock Caffeu

| Autor: Mladen Radić
(Snimio Duško Marušić Čiči / Glas Istre)

(Snimio Duško Marušić Čiči / Glas Istre)


Iako ima tek 16 godina, Puljanka Gaia Anastasia već je objavila prvi spot »Small world« koji je jučer premijerno prikazan u Rock Caffeu. Za ovu pjesmu Gaia je napisala tekst i glazbu, Edi Cukerić ju je producirao, a spot je snimljen u dvorištu Rojca za što je zaslužna Medvid produkcija te se može pogledati na YouTube kanalu Gaia Anastasia Official.

Između Pule i Londona

Iako se ovdje predstavila kao glazbenica, Gaina prva ljubav je definitivno gluma. Kasnije je počela i plesati, no ističe da bi voljela pisati pjesme za druge.

(Snimio Duško Marušić Čiči / Glas Istre)(Snimio Duško Marušić Čiči / Glas Istre)

Mladu i talentiranu Puljanku predstavila je Melinda Kečan, napomenuvši da Gaia tek kreće u stvaranje svoje karijere kao pjevačice, tekstopisca i glumice. Trenutno živi u Puli i u Londonu gdje se školuje. Ove godine završila je prestižnu Sylvia Young Theatre School, srednju školu za scenske umjetnosti, kojom su pohađale svjetski poznate zvijezde poput Amy Winehouse, Rite Ore, Dua Lipe i Emme Bunton, bivše članice grupe Spice Girls. Obrazovanje nastavlja u Arts Ed školi za scenske umjetnosti a ove godine postala je članica National Youth Theatrea te National Youth Music Theatrea.

Svoju prvu pravu pjesmu napisala je kad imala tek 12 godina. Pjevati i glumiti započela je u Puli, u muzičkom studiju Zaro, u teatru Naranča i u dramskom studiju Istarskog narodnog kazališta. Nakon toga Gaia je u Bruxellesu bila članica dječjeg zbora nacionalne belgijske opere, te je pet godina nastupala u talijanskoj kazališnoj družini i bila je članica English Theatrea.

(Snimio Duško Marušić Čiči / Glas Istre)(Snimio Duško Marušić Čiči / Glas Istre)

Kako je napomenula Kečan, inspiracija za pisanje i skladanje pjesama su ovoj mladoj glazbenici joj uvijek aktualni problemi društva, jake emocije, odnosi među ljudima. Slično je i s pjesmom »Small World« koja govori o društvenoj situaciji gdje se mlade djevojke osjećaju ponekad nesigurno. Konkretno, Gaiju je za pisanje ove pjesme potaknuo gnusni zločin, nestanak mlade djevojke imena Sarah Everard koju je 2021. godine u parku u Londonu, oteo, silovao i ubio policajac. Pjesma također govori o osjećajima straha, neizvjesnosti, koje tinejdžeri ponekad mogu osjećati u vezi s parkovima koji su u velikim gradovima kao što je London, mjesto gdje se dešavaju ovakvi napadi.

(Snimio Duško Marušić Čiči / Glas Istre)(Snimio Duško Marušić Čiči / Glas Istre)

Tekst je vrlo zreo, mračan, ali i promišljen. Nije nešto što bi se na prvu očekivalo od ovako mlade djevojke pa su pjesma i spot tim više zanimljiviji.

Kako reagirati

- U školi nam često pričaju kako biti siguran kad hodaš cestom, ili kada ideš u parkove isto. Tako da je to jako aktualna tema tamo u Londonu, o kojoj se često priča i to se često dešava, objašnjava Gaia koja se nije, na svu sreću, našla u sličnoj situaciji. »Poruka je djevojkama da ako jesu bile napadnute, da to kažu nekome, da probaju dobiti bar malo pravde. Iako, koliko god pravde dobiješ, to ne mijenja što se desilo«, poručuje Gaia.

Prvi dio pjesme govori o curi koju je strah biti sama. U nastavku spominje njenog oca te je Gaia zamislila priču kao bi roditelji mogli reagirati i što bi mogli osjećati da se tako nešto dogodi njihovoj djeci. Poruka na kraju je da svi budu protiv toga, takvog oblika nasilja, odnosno kako kaže »Small world containing big lies«.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter