Koncerti koji će nas rasplesati

Objavljen glazbeni program Pula film festivala: Ulaz je besplatan, a stiže i Baby Lasagna

| Autor: Glas Istre
Ilustracija, Baby Lasagna

Ilustracija, Baby Lasagna


Dom hrvatskih branitelja festivalski je centar Pulskog filmskog festivala, a za ovogodišnji Festival dodatno ga je uredio lanjski dobitnik Zlatne arene, scenograf Ivan Veljača! DHB će tako biti još ugodnije mjesto za druženje – od jutra do kasnog popodneva pun filmaša i raznovrsnih programa za javnost, a od večeri plesni podij uz ponajbolje glazbenike. Ulaz na sve koncerte je slobodan za javnost, a počinju u 23 sata. 

Na otvaranju 71. Pule, 11. srpnja DJ Mario Kovač rasplesat će sve prisutne svojim nadrealnim miksom rocka, punka, disca, trasha i mnoštva drugih glazbenih pravaca. 

"Ljevoruki indie elektro pop rock boy bend duo" Buč Kesidi iz Pančeva  nastupit će 12. srpnja, u zadnjih nekoliko godina prometnuo se u regionalnu glazbenu senzaciju pa tako i u Hrvatskoj redovito rasprodaje sve nastupe. 

TBF - jedna od najoriginalnijih glazbenih priča na Balkanu počela je 1990. u Splitu, osnivanjem The Beet Fleeta i razvojem onoga što će postati njihov prepoznatljiv zvuk - specifičan miks hip hopa, reggaea, funka i rocka. Njihov nastup je predviđen 13. srpnja. 

Soul pop bend ManGroove nastupit će 14. srpnja, ovaj bend na domaćoj je glazbenoj sceni prisutan dvadesetak godina, a osnovali su ga Željka Veverec i Toni Starešinić uz koje sviraju i Leo Beslać i Silvio Bočić. Prošle godine objavili su album “Nešto veće od nas” u suradnji s jazz orkestrom HRT-a, za koji su osvojili dva Porina.

U ponedjeljak, 15 srpnja scenu preuzima sedmerac Porto Morto sa svojom jedinstvenom mješavinom progresivnog popa, art rocka i indie elektronike postaje sve jače ime na regionalnoj glazbenoj sceni. 

Nakon što je nedavno na Euroviziji ostvario povijesni plasman za Hrvatsku na tom natjecanju, miljenik publike Baby Lasagna stiže na Pulski festival 16. srpnja u sklopu svoje Meow Back turneje. Rasplesat će nas dobro poznatim pokretima eurovizijskog hita “Rim Tim Tagi Dim” i drugim pjesmama sa svog albuma prvijenca “Demons & Mosquitoes”, čiji je izlazak najavio najesen. Baby Lasagnu poslije brojnih nastupa u Hrvatskoj ove godine, uključujući i tri rasprodana stadionska koncerta na zagrebačkoj Šalati u rujnu, očekuje i velika EU/UK turneja koja ga u proljeće 2025. vodi u 16 država.

Novosađanin sa zagrebačkom adresom Stanko Bondža, aktivan po cijeloj državi i regiji, zanat je klesao kao glazbeni urednik i voditelj na radiju. Prošao je brojne noćne punktove, od zagrebačkog Aquariusa, preko Katrana, Saloona, Peperminta, Vintagea, Hangara do Johanna Francka, splitskog Centrala i Fabriquea, kao i velike događaje poput InMusic Festivala, Weekend Media Festivala, Špancirfesta, a Pula film festival zatvara 17. srpnja. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of