PARNI VALJAK U CAVE ROMANE

FOTOGALERIJA / Teatralan nastup novog vokalista benda koji postoji gotovo pola stoljeća oduševio šaroliku publiku

| Autor: Mihael Stojanović


Novi vokalist Parnog Valjka, Igor Drvenkar, jučer je zapalio atmosferu u Cave Romane i oduševio prisutnu raznoliku publiku. Među obožavateljima su se našli pripadnici stare garde, ali i srednjoškolci, što nije iznenađujuće s obzirom na to da Parni Valjak, bend koji je započeo karijeru davne 1975. godine, sada ima novog vokalista.

Ogromna gužva na parkingu ukazala je na veliki interes domaće lokalne publike, a među domaćim tablicama mogli su se vidjeti automobili i šire od Istre, bilo je Slovenaca, a neki su došli i iz Nizozemske. 

Bend je započeo nastup bez uvodnih riječi, odmah su krenuli s pjesmom "A gdje je ljubav," što je podiglo atmosferu jer je novi pjevač benda Igor Drvenkar bio je prepun energije, šarma i vrlo teatralnog nastupa stoga niti ne čudi da je osvojio povjerenje publike.

Publika, koja je bila mješovita s mladim i starijim generacijama, pjevala je u glas stihove poput "Nazovi da ti čujem glas, nazovi, kaži mi kako si" iz pjesme "Zagreb ima isti pozivni". Pripadnice mlađe ženske populacije iz publike su bile oduševljene, a jedna od njih (koja je bila u pratnji dečka) doslovno je ludovala i derala se da glazbeniku privuče pažnju pa je Drvenkar i njoj uputio osmijeh. Pjevač obučen u majicu s natpisom "moja glava, moja pravila", posebno je osvojio s izvedbom pjesme  "Suzama se vatre ne gase", a publika je izvadila i upaljače kako bi upotpunila atmosferu.

Nakon više od par otpjevanih hitova, Tina Kresnik preuzela je mikrofon i zapjevala pjesmu "Dok je tebe." Nakon nastupa, oduševljeno je komentirala kako nije znala da postoji tako prekrasno mjesto u Hrvatskoj i pohvalila publiku riječima "divni ste."

Koncert je bio ispunjen emocijama, a prisutni su se prisjetili i Akija Rahimovskog te je tom prilikom Drvenkar izjavio kako mu je žao da nije imao priliku upoznati Akija te je krenuo s izvedbom pjesme "Jesen u meni" posvetivši je legendarnom glazbeniku s kojim dijeli vrlo sličnu boju vokala.

Rock&Stars festival krenuo je 2018., a prvi je nastupio Maksim Mrvica. Tom prilikom iz organizacijskog tima, Iva Šalamon Reškovac kazala je kako je ponosna na trud mnogih ljudi koji žele staviti Cave Romane na svjetsku kartu najboljih koncertnih lokacija. Ove godine, osim Rocks&Stars festivala, ima puno elektroničkih događanja drugih organizatora koji će dodatno unaprijediti Cave Romane. 

U trodnevnoj manifestaciji, Parni Valjak je nastupio prvi dan, dok će drugi dan nastupati Let 3, a treći dan Gibonni, koji je već nastupio na ovoj lokaciji 2016. godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater