Cittanova Blues

Nastupaju blueseri iz pet zemalja

| Autor: Vanesa Begić
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Novigrad je domaćin trećeg izdanja Cittanova Blues Festivala od 27. do 29. lipnja.

Nakon dva nezaboravna izdanja koja su Novigrad postavila na svjetsku mapu blues festivala, ovogodišnji festival ima namjeru biti još spektakularniji, s blues umjetnicima iz pet zemalja, a svi koncerti su besplatni.

Festival se otvara u četvrtak, 27. lipnja izložbom fotografija prošlogodišnjeg Cittanova Blues Festivala 2023. te koncertom prošlogodišnjih pobjednika Cittanova Blues Challengea Black & The Bad Notion u Pubu-9 u 21 sat.

Virtuoz na harmonici, dobitnik nagrade Grammy, Sugar Blue bit će glavni na Cittanova Blues Festivalu u petak, 28. lipnja. Poznat po svojim naelektriziranim vještinama harmonike i zadivljujućim izvedbama, Sugar Blue obećava nezaboravnu noć blues magije a The Bluesmobile, Blues Brothers tribute bend iz Italije, obećava da će u petak navečer ugoditi publici, pružajući noć nezaboravnih blues i soul hitova uz koje će se plesati i pjevati.

Dan kasnije, 29. lipnja, na Velikom trgu nastupit će Gerry McAvoy, kultni basist koji je dva desetljeća svirao s Roryjem Gallagherom.

U Novigrad dovodi svoj nevjerojatni bend Band of Friends. Očekuje se spektakularna proslava glazbe Roryja Gallaghera uz glazbenike iz njegovog originalnog benda.

The Screaming Wheels koji publiku osvajaju svojim intenzivnim, modernim blues zvukom i dinamičnim nastupima uživo, nastupit će u subotu, 29. lipnja.

Ulaz na Cittanova Blues Festival je besplatan zahvaljujući pokroviteljima festivala Gradu Novigrad, Turističkoj zajednici Grada Novigrada i novigradskim poduzetnicima.

Festival je pokrenut 2022. godine, kad je zadnji vikend lipnja u Novigradu dočekao Festival Cittanova Blues Zero, koji je okrenuo "novu stranicu povijesti što se tiče glazbene prepoznatljivosti" grada.

Ono što je prije 30-ak godina uspješno pokrenuo Boško Petrović, ponovo se vratilo s novom ekipom na čelu, s novim - starim blues potpisom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter