dvoje istrana

Žiri Superstara dao po četiri "Da" za izvedbe Devina Juraja iz Pule i Rebecche Sponza iz Rovinjskog Sela

| Autor: Mladen Radić
 Pulski pjevač Devin Juraj (Foto: Superstar / RTL)

Pulski pjevač Devin Juraj (Foto: Superstar / RTL)


U četvrtoj audicijskoj epizodi glazbenog talent showa "Superstar" koji se emitira na RTL-u predstavile su se neke istarske snage s manjim ili većim uspjehom pred publikom i žirijem kojeg čine Severina, Tonči Huljić, Filip Miletić i Nika Turković.

Četvrto audicijsko izdanje showa otvorio je Puljanin Devin Juraj, mladi pjevač i plesač koji je za sebe rekao da se smatra renesansnim čovjekom a uz glazbu i ples, obožava i modu.

Ljubav prema modi

- Ljubav prema modi nastala je dok sam bio mali, dok sam gledao filmove, gledao sam sebe kao kadar. Ne želim biti dosadan, izjavio je Devin kojeg je u djetinjstvu obilježio gubitak oca, nakon kojeg je, kaže, brže sazrio.

Žiriju je otpjevao hit grupe Måneskin "Zitti e Buoni" no Miletić je htio čuti više pa je Juraj otpjevao "Ostala si uvijek ista", Miše Kovača, i oduševio Miletića.

- Energija fantastična, rasturaš. Jedino me buni… Trebaš pjevati onako kako pričaš, komentirao je Miletić. Složila se i Nika: "Manje ga glumi, više ga pjevaj jer je ljepše kad stvarno otpjevaš, ali stvarno razvaljuješ. To sve stoji. To su stvarno finese da budeš super", komentirala je, a oduševljeni žiri je Juraju dodijelio četiri "Da".

Rebecca Sponza ima divan vokal (Foto: Superstar / RTL)Rebecca Sponza ima divan vokal (Foto: Superstar / RTL)

Nastupila je i Rebecca Sponza iz Rovinjskog Sela koja za sebe kaže da je povučena i sramežljiva. U pjevanje ju je uveo tata s kojim ima predivan odnos i s kojim i pjeva.

- Pristala sam doći na "Superstar" jer mi je to životna želja, ispričala je Rebecca koja je izvela "Nutbush City Limits" TineTurner. Njena izvedba dopala se Severini i Huljiću. "Prvo sam se iznenadio na vokal. Svi smo se iznenadili", komentirao je Tonči Huljić.

"Ne pričaš tako. Mene je malo strah da nisi previše adaptivna, u tom smislu da kad čuješ glas jer si dokazala da si kameleon da poprimiš tuđe glasove, a ne svoj", rekla je Nika Turković. "Imaš isproduciran vokal već spreman za korištenje. Super", istaknuo je Filip Miletić. Tonči je komentirao da je lakše pjevati na engleskom jeziku nego na hrvatskom. Rebecca je rekla da ne pjeva na hrvatskom jeziku.

Neuspjeh gura naprijed

"Ajde molim te za sljedeći put, od mene 'da', ali jedna domaća pjesma. Izvođenje je izvođenje. Nema loše pjesme, samo lošeg izvođača", zaključio je Filip, a Sponza je prošla dalje s četiri "Da" od žirija.

Iz okolice Buja stigao je David Sinjeri.

- Mama je vidjela da ima nekog potencijala pa me upisala u glazbenu školu, otkrio je ovaj automehaničar koji iza sebe ima i javne nastupe. Zapjevao je "Treba imat dušu" Atomskog skloništa. "Odličan si za ono što radiš, budi tu gdje jesi i to ti je odlično", iskren je bio Tonči.

David Sinjeri izvodi "Treba imat dušu" (Foto: Superstar / RTL)David Sinjeri izvodi "Treba imat dušu" (Foto: Superstar / RTL)

"Ne možeš prelijetati, dao bih ti savjet, samoglasnike gutaš, nema ih nigdje", dodao je Filip. "Nije mi to bilo to", zaključila je Severina.

Nije prošao u daljnje natjecanje, no David je bio pozitivan pa kaže da će primijeniti savjete koje je dobio od žirija.

- I neuspjeh je dobar ako gura naprijed, zaključio je.

Pred žiri je u "Superstaru" stigao i Nicky Vranić iz Galižane, fizioterapeut koji dosad nije imao javnih nastupa, no u svom domu pjeva, slika i uživa u umjetnosti.

- Podržavam sam sebe. Mama je podrška kada god treba, a tate nema, bez njega sam ostao kada sam imao godinu i pol dana, ispričao je Vranić.

Nicky Vranić izveo je autorsku pjesmu (Foto: Superstar / RTL)Nicky Vranić izveo je autorsku pjesmu (Foto: Superstar / RTL)

Žiriju je izveo autorsku pjesmu, no nije uspio izboriti prolazak u daljnje natjecanje. "Emocije ima, no aparat treba vježbati", komentirao je Miletić. "Vidi se da imaš emociju, ali nemaš još pravu cestu za to", zaključio je Huljić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter