tko ide na eurosong?

U eter puštene pjesme za Doru 2023. Poslušate kako zvuče istarske uzdanice Top od the pops i Barbara Munjas. Objavu već zasjenio skandal 

| Autor: Glas Istre
Ilustracija / Top of the pops i Barbara Munjara

Ilustracija / Top of the pops i Barbara Munjara


Nakon objave službenih rezultata ovogodišnjeg natječaja za izbor hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije "Dora 2023." – popis 18 pjesama i četiri rezervne koje će se 11. veljače 2023. natjecati za prestižnu statuu Dore i hrvatsku pjesmu koja će Hrvatsku predstavljati na Eurosongu 2023. u svibnju u Liverpoolu, uslijedila je i objava pjesama koje se mogu poslušati i pogledati na ovom linku

Među 18 finalista su i dva izvođača iz Istre a to su Barbara Munjas koja se natječe s pjesmom "Putem snova" (Barbara Munjas, Alen Bernobić - Barbara Munjas - Alen Bernobić) i grupa Top of the pops ft Mario 5reković s pjesmom "Putovanje" (Bruno Krajcar - Danijel Načinović - Nikola Milat). Poslušate ih. 

Kako piše Jutarnji list, da se sada, odmah nakon prvog slušanje 18 skladbi što se natječu za Doru, moramo kladiti, eure bismo uložili na Let3 i njihovu ‘Mama šć!‘ Šarmantni rock and roll uradak lako pamtljivog refrena o ‘mami koja je kupila traktor i koja ljubi morona‘ osvojio nas je na prvu, a ne sumnjamo da će mladići u najboljim godinama iz ovog benda u Opatiji 11. veljače na Dori uz pjesmu ponuditi i spektakularni scenski nastup.

Upravo bi scenski nastup mogao biti zaslužan za dodatne bodove što će ih sakupiti pjesme koje smo osim Leta3 zamijetili nakon današnjeg premijernog preslušavanja skladbi u Music Pubu Zlatka Turkalja Turkija. Tu su još i Meri Andraković, nekadašnja RTL-ova Zvjezdica, koja na Kvarner stiže s pjesmom hit makera Borisa Đurđevića ‘Bye, bye blonde‘, Damir Kedžo - jedini pobjednik Dore u nas koji zbog korone nije imao priliku nastupiti na Eurosongu - koji pjeva ‘Angels and Demons‘, a nezanimljivi nam nisu ni riječki punk-rockeri Krešo i Kisele kiše sa skladbom ‘Kme-kme‘...

Obožavatelji Eurosonga na portalu eurosong.hr odmah nakon prvog preslušavanja skladbi - sve pjesme mogu se čuti na YouTube kanalu HRT-ove Dore - organizirali su anketu po kojoj zasad vodi Harmonija disonance sa songom ‘Nevera‘. Na drugom mjestu po mišljenju eurovizijskih fanova je Damir Kedžo, treći su Let3, četvrta Meri Andraković. I njima i nama nekako se nakon prvog slušanja najmanje dopala pjesma ‘Love at first sight‘ inače sjajnog gitarista Yogija Lonicka. No, sve se to još može promijeniti.

Danas su na Hrvatskom radiju puštene sve pjesme koje će 11. veljače konkurirati za odlazak na Eurosong, a Dora već ima prvi skandal.

Naime, nakon preslušanih pjesama, na društvenim mrežama i forumima može se pronaći mnoštvo komentara kako pjesma Damira Kedže ‘Angels and Demons‘ neodoljivo podsjeća na slavni hit ‘Human‘ britanskog pjevača Rag‘n‘ Bone Mana, koja je svoju premijeru imala 2017. i postigla globalni uspjeh.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter