DORA 2023

Objavljeni finalisti hrvatskog natjecanja za pjesmu Eurovizije: Barbara Munjas i Top of the pops u finalu Dore

| Autor: Priredio Mladen RADIĆ
Barbara Munjas

Barbara Munjas


Hrvatska radiotelevizija (HRT) objavila je službene rezultate ovogodišnjeg natječaja za izbor hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije "Dora 2023." – popis 18 pjesama i četiri rezervne koje će se 11. veljače 2023. natjecati za prestižnu statuu Dore i hrvatsku pjesmu koja će Hrvatsku predstavljati na Eurosongu 2023. u svibnju u Liverpoolu.

Na natječaj je pristiglo 196 prijava, a finaliste Dore izabrao je žiri koji su činili Željko Mesar, Zlatko Turkalj, Robert Urlić, Ema Gross, Igor Geržina, Željen Klašterka, Ivan Horvat, Tomislav Krizmanić i Dražen Miočić. Među 18 finalista su i dva izvođača iz Istre a to su Barbara Munjas koja se natječe s pjesmom "Putem snova" (Barbara Munjas, Alen Bernobić - Barbara Munjas - Alen Bernobić) i grupa Top of the pops ft Mario 5reković s pjesmom "Putovanje" (Bruno Krajcar - Danijel Načinović - Nikola Milat). Njima će konkurenciju činiti Damir Kedžo s pjesmom "Angels and demons", Meri Andraković s "Bye bye blonde", Martha May s  "Distance", Tajana Belina s pjesmom "Dom", Đana s pjesmom "Free Fallin’", Boris Štok s pjesmom "Grijeh", Maja Grgić s pjesmom "I still live", Patricia Gasparini s pjesmom "I will wait", Krešo i Kisele kiše s pjesmom "Kme kme", Eni Jurišić s "Kreni dalje", The Splitters s "Lost and found", Yogi s "Love at first sight", Let 3 s "Mama šč!", Detour s pjesmom "Master Blaster" i Hana Mašić s pjesmom "Nesreća", Harmonija Disonance s pjesmom "Nevera (lei, lei)".

gg

U rezervi su pjesme Lana Mandarić Lanchi s pjesmom "Sama", Mirna Škrgatić s pjesmom "Odlazi", Voice For You s pjesmom "On the same train" i Rosanna Kumerle s "Talking to me".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter