BOŽIĆ U INK

FOTOGALERIJA / Jacques Houdek održao humanitarni koncert za Down syndrom centar Pula

| Autor: Vanesa BEGIĆ


Pred brojnom publikom u pulskom je kazalištu održan humanitarni koncert "Božić u INK", a nastupio je Jacques Houdek, koji je ispraćen ovacijama oduševljene publike.

Repertoar je bio vrlo bogat i raznolik, a dakako, da blagdanski ugođaj bude potpun, tu su bile prigodne božićne poznate pjesme, u dobrom raspoloženju, na svega dva dana prije Božića. Na samom početku koncerta odana je počast Massimu Saviću, koji nas je nažalost zauvijek napustio, a Jacques se prisjetio suradnje s njim i njegove iznimne profesionalnosti.

Snažnim glasom i upečatljivom izvedbom, Jacques je priredio koncert u svom stilu, a u intervjuu za naš list prije neki dan kazao je da su mu koncerti u Puli posebni.

Prisjetio se ljetovanja u Puli, bilo je tu puno anegdota, potom je i rasplesao publiku, a prisjetio se i svih naših glazbenih velikana kojih više nema.

Repertoar je bio vrlo raznolik, a Jacques vrlo duhovit, zabavan, govorio je i o svom struku, te nasmijao publiku da je mršaviji, onda ostali pjevači ne bi imali gaže.

Uz svaku pjesmu bilo je i asocijacija, smijeha...

Ciklus koncerata "Božić u INK" je niz humanitarnih gala koncerta koji se od 2013. godine održavaju u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula u povodu božićnih blagdana pod pokroviteljstvom kompanije Arena Hospitality Group i Grada Pule, a u organizaciji kolege novinara Daniela Sponze.

Gost na koncertu bio je mladi istarski glazbenik Mateo Pilat koji je upravo izdao novi singl "Na rubu ljubavi", a upravo Houdek je bio mentor Mateu Pilatu na "The Voiceu" 2015. godine.

U sklopu tog projekta održano je do sada osam koncerata i prikupljeno je oko 300 tisuća kuna. Prihodi od prodaje ulaznica išli su između ostalog do sada: Dnevnom centru za rehabilitaciju Veruda, teško stradalom, sada nažalost pokojnom Puljaninu Dimitriju Kačini Giovanniniju, pulskoj Školi za odgoj i obrazovanje, odnosno Učeničkoj zadruzi Šparooga, Udruzi cerebralne paralize Istarske županije za opremanje novog prostora u Rojcu, Sigurnoj kući Pula, Udruzi GEA, odnosno Klubu žena liječenih od raka dojke, Atletskom klubu za osobe s invaliditetom Spektar te Domu za djecu "Ruža Petrović".

Down syndrom centar Pula je nevladina i neprofitna ustanova socijalne skrbi osnovana 2005. godine. Prva je i jedina ustanova te vrste u Hrvatskoj u kojoj je do sada u habilitacijske i rehabilitacijske aktivnosti bio uključen veliki broj obitelji iz cijele Hrvatske te obitelji iz susjednih država, i taj se broj konstantno povećava.

Publika je prepoznala važnost tih humanitarnih projekata, te ovacijama ispratila Houdeka.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter