NOVA MANIFESTACIJA

Marenda s pulskim obrtnicima: NA TRŽNICI ĆE SE DVIJE SUBOTE PRIPREMATI JELA S BAKALAROM

| Autor: Borka PETROVIĆ
(M. MIJOŠEK)

(M. MIJOŠEK)


Ugostitelji će dvije subote, 13. i 27. travnja, pripremati bakalar na razne načine - od salate od svježeg bakalara i malancana, brudeta do namaza ili pak friganog bakalara, a cijene će biti promotivne te će marende koštati samo 20 kuna

Marenda s obrtnicima nova je gastro manifestacija koju zajednički organiziraju Udruženje obrtnika Pula - Sekcija za ugostiteljstvo, pulska Tržnica i Turistička zajednica Grada Pule, kazao je na jučerašnjem predstavljanju manifestacije Zlatko Deskar iz Sekcije za ugostiteljstvo. Intencija je manifestacije, rečeno je, da ugostitelji izađu iz svojih objekata i predstave se građanima te kuhanjem ožive centar grada.

- Ovo je zapravo nastavak suradnje Udruženja obrtnika s Tržnicom s kojom smo već pripremali manifestacije poput Istrafešta i Proljeća na mrkatu. Ovoga puta će desetak pulskih ugostitelja u dva navrata, u subotu 13. i 27. travnja, od 10 do 13 sati na pulskoj tržnici pripremati jela od bakalara. Budući da Pula nema neku svoju specifičnu namirnicu, odlučili smo se kuhanjem vezati na Uskrs te ponuditi Puljanima i prvim turistima jela od ove namirnice koju mnogi pripremaju samo na bijelo, kazao je Deskar.

Ugostitelji će tako bakalar pripremati na razne načine - od salate od svježeg bakalara i malancana, brudeta do namaza ili pak friganog bakalara, a cijene će biti promotivne te će marende koštati samo 20 kuna.

Sanja Cinkopan Korotaj, predsjednica Turističke zajednice Grada Pule, navela je da joj je drago što su ugostitelji došli do novih ideja te će se predstaviti građanima, ali i omogućiti turistima da probaju neka od jela po promotivnim cijenama.

- Uvijek mi je zadovoljstvo kada na tržnici ugošćujemo naše ugostitelje pa će tržnici biti živo tri vikenda za redom, kazao je direktor Tržnice Renato Perc dodajući da će dva vikenda održati "Marenda s obrtnicima", kada će za glazbu biti zaduženi DJ-i iz OPG-a Groovoteka, dok će se 20. travnja održati već tradicionalna fritaja sa šparugama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter