ČUVENI GLUMAC

Preminuo Donald Sutherland

| Autor: Portal Novi list
(Reuters)

(Reuters)


Preminuo je glumac Donald Sutherland, potvrdio je njegov sin Kiefer Sutherland.

88-godišnji glumac preminuo je nakon duge bolesti.

“Teškog srca javljam da je preminuo moj otac Donald Sutherland, osobno ga smatram jednim od najvažnijih glumaca u povijesti filma. Nijedna ga uloga nije plašila, bila ona dobra, loša ili ružna.

Volio je što je radio i radio je što je volio i nije mu trebalo više od toga. Imao je dobar život”, oprostio se Kiefer Sutherland od svog oca na društvenim mrežama.

Na Instagramu je objavio crno-bijelu fotografiju svog oca.

Donald Sutherland proslavio se još tijekom 60-ih i 70-ih godina nizom zapaženih uloga u danas već kultnim filmovima, kao što su “Dvanaestorica žigosanih”, “M.A.S.H.” ili “Zlato za odvažne”.

Pamti se i njegova uloga u filmu Roberta Redforda “Obični ljudi” 1980., a veliki uspjeh postigao je i ulogom Mistera X u filmu Olivera Stonea “JFK” iz 1991. godine. Sutherland je odigrao ulogu anonimnog izvora koji daje ključne informacije o političkim intrigama oko američkog predsjednika Johna F. Kennedyja.

I za ovu je ulogu još jednom zaobiđen tijekom dodjele Oscara. U novom tisućljeću ponovo glumi s bivšim suradnicima Clintom Eastwoodom i Tommyjem Lee Jonesom u Svemirskim kaubojima, a fascinantnu izvedbu vrijednu Oscara ostvario je u “Zemlji slijepih” kao revolucionar Thorne 2006. godine.

Kako ističe Bobe Stage u mini biografiji Sutherlanda na IMDb-u, glumac je ostavio trajnu ostavštinu u Hollywoodu, bilo da glumi jezivog i zastrašujućeg negativca ili starijeg uglednog lika, opisujući ga kao pravog karakternog glumca.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater