sve je u bojama

Osvježite kupaonicu uz nekoliko jednostavnih trikova

| Autor: Sanda Milinković
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Kupaonice su često neka daljnja i naknadna misao prilikom uređenja i/ili renoviranja doma jer nam svu pažnju nerijetko ukradu kuhinje i dnevni boravci. Ipak, kupaonice bi trebale postati prioritet s obzirom na to da su prvo mjesto koje posjećujemo nakon buđenja i zadnje koje posjećujemo prije spavanja.

Da ne spominjemo i kako će u njih kad-tad zaviriti i naši prijatelji koji nam dođu u posjetu…

Postoji nekoliko načina na koji kupaonici možete udahnuti poseban šarm, čineći ju toplom i šarmantnom prostorijom koja se savršeno uklapa u vaš dom.

Sve je u bojama

Iako je uobičajeno odlučiti se za jednostavnije boje u kupaonicama, odvažnost se zaista može isplatiti. Ponašajte se prema kupaonici kao prema bilo kojoj drugoj prostoriji u kući i koristite boju koju volite.

Prvo isprobajte uzorak na zidu i zabilježite kako izgleda pri različitim svjetlima tijekom dana. Zemljani tonovi često izgledaju sjajno, dok neutralni tonovi mogu biti u kontrastu s izrazitom drvenom stolarijom da bi dodali dubinu i dimenziju.

Igra tkanina

Kupaonica je prostorija koja bi trebala biti raskošna pa će joj dozu te odlike dati tkanina. Iskoristite debeli i mekani tepih, ali i zavjese da bi prostoru udahnuli svježinu i teksturu.

Nemojte se bojati slojevitosti i kontrasta različitih tekstura i boja kada su u pitanju kupaonske prostirke, ručnici i prozori, samo pazite da zavjese nisu preduge i previše osjetljive, jer ipak je kupaonica glavni izvor vlage.

Dodajte umjetnost

Umjetnost može biti sjajan način za dodavanje boje, topline i teksture vašoj kupaonici i sprječavanje da postane sterilno mjesto. Ne morate na zidove vješati velika umjetnička djela, ali dodajte koju fotografiju!

Ne samo da vas brzo mogu odvesti u drugi svijet, već su i sjajan način da ponovno stvorite učinak prozora, što ih čini savršenim za kupaonice bez izvora prirodnog svjetla. Ne morate se zaustaviti ni na uokvirenim fotografijama pa dodajte svijećnjak ili pak ukrasnu figuru, brinući pritom o funkcionalnosti.

Različiti materijali

Mramor, drvo, pločice, tkanine… Kombiniranje različitih materijala može biti vrlo zabavan način pretvaranja dosadne kupaonice u pravu estetsku oazu. Ne zaboravite da pločice ne moraju biti svijetle, bijele i jednolične!

Odaberite one prirodnih nijansi koje daju određenu mekoću i koristite tamnosmeđe tople boje.

Spoj starog s novim

Spajanje rabljenog namještaja s novijim proizvodima sjajan je način da svojoj kupaonici dodate karakter i intrigu. Pronađite antikne sitnice, poput držača za ručnike ili starinske špine koje će poslužiti kao podsjetnik na prošlost, a pritom izgledati odlično u kombinaciji s modernim detaljima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter