Ilustracija (Pixabay)
Kompaktniji i konzistentniji od klasičnog jogurta, utažuje osjećaj gladi i pridonosi osjećaju sitosti – što ga čini savršenim kao glavnim sastojkom doručka ili zdravim međuobrokom.
Bogat bjelančevinama (od 12 do 17 grama na 100 grama proizvoda, ovisno o marki), siromašan natrijem i šećerima – posebno laktozom, što ga čini hranom prikladnom i za one koji pate od intolerancije na ovu tvar.
No, da vidimo bolje kakva su svojstva ove namirnice:
Ukratko, ova namirnica je koncentrat blagodati za vaš organizam, a ne zaboravite da je proizvod vrlo jednostavan za konzumaciju (može se nositi u torbi na posao ili u školu) te pogodan i za one koji imaju poteškoća sa žvakanjem.
No, kako pravilno konzumirati ovu dragocjenu namirnicu, a da ne izgubite njezine blagodati?
Evo detalja na koji treba obratiti pozornost svaki put kada otvorite staklenku grčkog jogurta.
Kad otvorite staklenku jogurta, možda ćete primijetiti vodenasti dio na površini: ako ste među onima koji tu tekućinu bacaju misleći da nije dio proizvoda, jako ste u krivu.
Upravo u tekućem dijelu grčkog jogurta nalaze se neki od nutrijenata o kojima smo prije govorili – poput kalcija, fosfora i vitamina B12.
Zbog toga bi bilo dobro sačuvati ovaj tekući dio – možda ga pomiješati s onim kompaktnijim prije konzumacije.