sean combs

Glazbeni mogul P. Diddy suočen s novim tužbama za zlostavljanje

| Autor: Hina
(Reuters)

(Reuters)


Glazbeni mogul Sean "Diddy" Combs suočen je sa šest novih tužbi, među kojima je i ona za zlostavljanje maloljetne osobe, piše Rolling Stone.

Među njima su anonimne tužbe dviju žena i četvorice muškarca. Optužbe, protiv danas 54-godišnjeg repera poznatog kao "Diddy" odnose se na razdoblje od 1995. do 2021. godine.

Dio su niza tužbi raznih odvjetnika, među kojima je i teksaški odvjetnik Tony Buzbee koji je ranije ovaj mjesec izvijestio da protiv Combsa pravnome postupku kani pribjeći više od stotinu navodnih žrtava.

On je prošli mjesec uhićen, a optužnice ga terete za vođenje zločinačke mreže, koja se bavila manipuliranjem i primoravanjem žena da sudjeluju u orgijama u kojima je bilo i droge. Prema optužnici, ove su zabave pažljivo organizirali njegovi suradnici, a žene su podvrgavane fizičkom i psihičkom zlostavljanju.

Jedan od najutjecajnijih ljudi u svijetu glazbe i poduzetništva, suočava se s teškim optužbama koje uključuju seksualno zlostavljanje, trgovinu ljudima i organizaciju "freak off" zabava.

Jedan od tužitelja kaže da ga je Combs seksualno napastovao kad je imao 16 godina, 1998. u Hamptonsu nedaleko od New Yorka, na jednoj od Combsovih zloglasnih zabava.

U to je vrijeme Combs tinejdžeru objašnjavao da dopustiti takvo ponašanje spada u dio procesa potrebnog za proboj u svijet glazbe.

Nove jezive tužbe najnovije su poglavlje u Combsovu 'životopisu'.

I ranije je bio suočen s nizom sličnih građanskih tužbi prije nego što su ga savezne vlasti uhitile po trima kaznenim točkama, navodeći da je seksualno zlostavljao žene uz pomoć mreže zaposlenika i suradnika.

Suci su mu odbili jamčevinu jer su tužitelji izrazili zabrinutost da bi mogao utjecati na svjedoke. Combs se izjasnio nevinim po svim točkama optužnice.

Suđenje je zakazano za 5. svibnja 2025.

No tužitelji tvrde da ima još dokaza koje bi trebalo istražiti te da bi se optužnici protiv Combsa moglo dodati još točaka.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter