neprežaljena glumica

U listopadu otvorenje izložbe s 250 predmeta Marilyn Monroe

| Autor: Hina
(Foto HRT)

(Foto HRT)


U listopadu se u Londonu otvara izložba na kojoj će posjetitelji moći razgledati oko 250 predmeta koji su nekoć bili u vlasništvu Marilyn Monroe, poput ljubavnih pisama ili satenskih ogrtača pokojne glumačke ikone.  

Među izlošcima su i fotografije snimljene za njezina susreta s pokojnom kraljicom Elizabetom II. u listopadu 1956. u londonskome Empire Theatreu.

Izložba će biti postavljena u Arches London Bridgeu, novome mjestu za održavanje sličnih kulturnih događanja koje se može pohvaliti stropovima visokim šest metara i površinom od preko 3350 četvornih metara.

Posjetitelji će moći vidjeti i glumičinu crnu haljinu s resama iz filma 'Neki to vole vruće'. 

Liz Koravos, direktorica Arches London Bridgea, kazala je da je "golem privilegij ugostiti izložbu 'Marilyn – The Exhibition' u Arches London Bridgeu." U istom je prostoru svojedobno održana i izložba o Elvisu Presleyu.

Ondje će biti izloženi šminka i kozmetički pribor što ih je koristila Monroe, kao i odjeća koja ju je proslavila u filmovima i na njezinim fotografijama.

Zanimljivo će biti razgledati rukom pisane glumičine bilješke, crteže iz djetinjstva, pisma, obiteljske fotografije, knjige, scenarije i rekvizite iz glumičinih filmova.

Kolekcionar i kustos izložbe o Marilyn Monroe, Ted Stampfer je kazao da mu je drago što će i neki "od najfascinantnijih artefakata iz njegove osobne kolekcije prvi put biti izloženi u Londonu."

"Godine 1962., nakon njezine smrti, Marilynini su osobni predmeti pohranjeni i čuvani, gotovo kao u vremenskoj kapsuli, skoro puna četiri desetljeća. Stoga je divno moći podijeliti ove jedinstvene predmete koji nam mogu dati pravi uvid u njezin život, omogućujući nam da se danas približimo pravoj Marilyn Monroe i njezinu pravom identitetu", kazao je Stampfer.

Monroe je umrla 1962. godine u dobi od 36 godina. Izložba se otvara 18. listopada. 

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter