Rotary regata

Humanitarna jedriličarska avantura u pulskom akvatoriju za učenike Škole za odgoj i obrazovanje

| Autor: Glas Istre
(Foto: Rotary regata)

(Foto: Rotary regata)


Protekli mjesec, u pulskom akvatoriju održana je humanitarna  Rotary regata 2024.  Prikupljena sredstva preusmjerena su za učenike Škole za odgoj i obrazovanje – Pula. Cilj je bio kroz dnevno krstarenje upoznati djecu s plovidbom, jedrenjem i jedrilicama, pulskim akvatorijem i Brijunskim otočjem te pokazati kako je to biti aktivni sudionik ove morske avanture.

(Foto: Rotary regata)(Foto: Rotary regata)


"Mnogi stanovnici našeg grada nisu imali prilike vidjeti Pulu s morske strane, iz predivne pulske luke, pa nam je bilo bitno upoznati našu djecu s tom stranom Pule" – ističe Krešo Vlašić iz Rotary kluba Pula.

Na krstarenju su, doznajemo od defektologinje Danijele Kasumović Maružin iz Škole za odgoj i obrazovanje, bili učenici 6. i 8. razreda te učenici odgojno - obrazovne skupine A i djelatnici škole kao pratnja. „Naša djeca su od početka bila uključena u pripremu Rotary regate 2024. time što su ručno izradili medalje za pobjednike.“ – ističe Kasumović Maružin.

Ovo nije prvi put da Rotary klub Pula surađuje sa Školom za odgoj i obrazovanje – Pula, ali ovo je prvi put da se organizirala aktivnost van škole na čemu iznimno zahvaljujemo djelatnicima škole koji su bez zadrške prihvatili ovu ideju i otisnuli se na more sa nama – ističu iz Rotaryja.

Ovim putem želimo uputiti posebnu zahvalu gosp. Krešimiru Vlašiću iz Rotary kluba Pula, kao i Rotary klubu Rijeka i Rotary klubu Passport Croatia, koji su sudjelovali u organizaciji regate uz podršku Jedriličarskog kluba Uljanik i Croatia Sailing Academy.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter