novopečena majka

Lana Jurčević podijelila svoja razmišljanja o majčinstvu: Djeca nisu naše "vlasništvo"

| Autor: Novi list
(Foto: Instagram)

(Foto: Instagram)


Hrvatska glazbenica Lana Jurčević krajem je prošle godine rodila djevojčicu, koju je nazvala Mayla Lily, a od tada nerijetko sa svojim pratiteljima dijeli njihove dragocjene zajedničke trenutke. Ovog je puta, pak, podijelila neka svoja razmišljanja o majčinstvu.

Na svojem je Instagram profilu podijelila video u kojem šeta sa svojom kćerkicom u kolicima. ,,Sama činjenica da se brineš jesi li dovoljno dobra mama te već čini dobrom mamom“, napisala je na sam videu, a u opisu nastavila nešto opširnije.

,,Jednu stvar sam si obećala još davno. A to je da ću često pitati svoje dijete kroz odrastanje jesam li mu dobra mama. Ako mene pitate, nije važno što roditelj misli o sebi kao roditelju, već što misle njihova djeca o njima – jer jedno je naša vizija o tome i sebi, a drugo je jesmo li uspjeli uspjeli pročitati ‘nevidljive’ upute s kojima su oni došli na ovaj svijet”, započela je Lana u opisu.

,,Mi smo ih stvorili (to ne znači da su naše ‘vlasništvo’ i da moraju biti ono što mi želimo da budu) i na nama je da stvorimo zdravu (prvenstveno mentalno, a onda sve ostalo), sretnu i dok su pod našim krovom, bezbrižnu djecu, a mi smo tu samo kao neki mentori koji trebaju prepoznati karakter, temperament, razinu senzibilnosti i potencijale svoje djece i dobro ih usmjeriti da budu najbolja verzija sebe. A to možemo samo ako dovoljno radimo na sebi”, nastavila je.

,,Ne možeš ni svako svoje dijete jednako odgajati iako su možda stvoreni od istih gena, svako dijete je posebno i možda treba drugačiji pristup. Ne ‘pale’ kod svakog iste ‘metode’. Ako mi je Bog dao priliku da budem baš njena mama, tu ulogu moram i opravdati jer jednog dana želim da ona kaže da sam joj bila najbolja”, zaključila je naposljetku Lana.

Podsjetimo, pjevačica je od 2017. u vezi s Filipom Kratofilom, a krajem studenog prošle godine dobili su kćer. Jednom je prilikom progovorila o njihovom obiteljskom odnosu.

,,Moj “Mićo”, kako ga ja zovem, jedan je on onih tata koji je apsolutno ravnopravan u brizi oko nje. Od hranjenja, uspavljivanja, kupanja, presvlačenja – sve to ima u “malom prstu”. Noć sam preuzela na sebe, jer smo Mayla i ja tu već uigrane, ali on uskače kad god treba, pa tako i danas. Ona ga obožava – kad tata kad dođe kući s posla, to je živo veselje”, ispričala je tada.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter