DONOSIMO PROGRAM

ZELENO SRCE GRADA: Obilježavanje Dana Planete Zemlje na Gregovici uz eko akcije i brojna sportska i kulturna događanja

| Autor: Tea TIDIĆ
Plakat manifestacije "Zeleno srce grada"

Plakat manifestacije "Zeleno srce grada"


U organizaciji Mjesnog odbora "Gregovica" u povodu obilježavanja Dana planeta Zemlje, za vikend će se održati brojne aktivnosti u sklopu manifestacije "Zeleno srce grada".

Ova manifestacija posvećena je šumici koja se nalazi na Gregovici, a najavljena su brojna sportska i kulturna događanja.

Manifestacija počinje u subotu, 23. travnja u 16 sati, kad će se na igralištu Pragrande (pored Istrasjemena) održati košarkaški turnir za dječake do 13 godina.

Nedjelja donosi bogat program - u 10.30 sati starta MTB utrka za djecu "MTB kids cup" u organizaciji Adrenalina kluba brdskog biciklizma i ekstremnih sportova, i to na Drenovici i Marsovom polju.

Natjecateljske kategorije za djevojčice i dječake su: 1 i 2 razred, 3 i 4 razred, 5 i 6 razred te 7 i 8 razred.

U 11.30 sati najavljen je nastup mješovitog pjevačkog zbora "Cantus PoPuli", a tada starta i pješačenje u povodu obilježavanja "Dana planete zemlje" - okupljanje za polazak na pješačenje je na livadi pored vježbališta u šumici na Gregovici, a pješačit će se rutom Gregovica – Pragrande - Drenovica.

U 13 sati u organizaciji Zelene Istre održat će se čišćenje okoliša i druženje u društvenom vrtu Gregovica.

U ponedjeljak, 25. travnja, u šumici na Gregovici održat će se otvorenje "Šumske galerije" - galerije dječjih radova uz prigodnu radionicu udruga Birikina Pula i Žuti kišobran.

Također, najavljena je tradicionalna sadnja stabala na Gregovici i Pragrandeu u organizaciji Lumena i Eko škola Gimnazija Pula u suradnji s Gradom Pula i Herculaneom, kao i izložba transparenata s eko porukama u šumici na Gregovici, nakon mimohoda upozorenja na eko probleme ulicama Pule u organizaciji Lumena i Eko škole Gimnazija Pula.

Početak mimohoda planiran je za 9 sati, a kretat će se od pulske Gimnazije, pored Arene, preko Korza, Portarate i Tržnice s dolaskom na Gregovicu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter