JAVNI NATJEČAJ

Za udruge i ustanove 1,7 milijuna kuna, županijske potpore za projekte u zdravstvu i socijalnom skrbi


Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije objavio je javni natječaj za financiranje projekata iz područja zdravstva i socijalne skrbi od interesa za opće dobro, koje provode udruge i ustanove u Istri. Za to je u županijskom proračunu osigurano 1.672.800 kuna potpora, najmanja je pet tisuća, a najveća 130 tisuća kuna po projektu. Rok za podnošenje prijava projekata je 7. veljače, a prijaviti se mogu registrirane udruge i ustanove koje uredno podmiruju svoje porezne i druge obveze.

Mogu se prijaviti projekti kojima se rješavaju prioriteti zacrtani Planom za zdravlje i socijalno blagostanje Istarske županije te drugi važni za zdravlje i blagostanje građana. Prioritetna područja su promocija zdravlja, prevencija i rano otkrivanje kroničnih nezaraznih bolesti, mentalno zdravlje djece i mladih te podrška obitelji, koordinacija razvoja i pružanja socijalnih usluga u zajednici te ostali projekti od značaja za socijalnu skrb i unapređenje zdravlja građana Istre.

Podršku mogu dobiti projekti pripreme zdravih obroka i promicanje tjelesne aktivnosti u cilju prevencije kardiovaskularnih bolesti, promicanja mentalnog zdravlja i socio-emocionalnog učenja djece i mladih, prevencije ranog pijenja alkohola, podrške savjetovalištima, jačanja roditeljskih kompetencija, stručna podrška pružateljima usluga, senzibilizacija javnosti o značaju rane intervencije, podrška žrtvama nasilja, prevencija ovisnosti i rehabilitacija liječenih ovisnika, boravak za osobe s invaliditetom, igraonice, klubovi i podrška u njihovom domu za starije i osobe s invaliditetom, promocija volontarijata, poboljšanje kvalitete institucionalne skrbi, podrška borcima NOR-a i braniteljima iz domovinskog rata, palijativna skrb, transplantacijski i drugi programi.(D. PALIBRK)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter