SAZNAJEMO

USPJELI PREGOVORI: Najavljeno veliko povećanje plaća u Pulaprometu

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
Ilustracija (snimio Milivoj MIJOŠEK)

Ilustracija (snimio Milivoj MIJOŠEK)


Pregovori između sindikata i Uprave Pulaprometa oko povećanja plaća privedeni su kraju. Od Marine Cvitić, predsjednice Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije, koja je sudjelovala na sastanku na tu temu, saznajemo da je dogovoreno povećanje plaća od 13 posto.

Sutra slijedi potpisivanje kolektivnog ugovora te će se potom izaći s detaljnijim zajedničkim priopćenjem.

Direktor Pulaprometa Tomislav Josipović potvrđuje za Glas Istre da su na sastanku došli do dogovora, iako on još uvijek nije potpisan, a da će sutra izaći u javnost sa svim informacijama oko dogovorenih povećanja plaća.

Podsjetimo, nedavno je naš list pisao o velikom broju vozača Pulaprometa koji je napustio firmu zbog nezadovoljstva uvjetima rada, dijelom zbog malih plaća, a dijelom zbog međuljudskih odnosa.

Što se tiče pomanjkanja vozača o kojem je govorio prije nepunih mjesec dana, Josipović ističe da je u međuvremenu "došao određen broj ljudi, no istovremeno su neki vozači otišli u mirovinu, što je bolje nego da su dali otkaz". Iako je to korak naprijed, Josipović kaže da i dalje nisu na željenom broju a da bi uveli nove polaske.

- Općina Fažana i Grad Vodnjan izrazili su želju za dodatnom linijom, pa ćemo uvesti još jednu večernju liniju za Fažanu i spojiti dvije postojeće linije za Fažanu i Peroj u kružnu, kaže Josipović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter