pregovori se nastavljaju

POTPISAN NOVI KOLEKTIVNI UGOVOR U PULAPROMETU. Ništa od povećanja koeficijenta za vozače 

| Autor: Glas Istre
(Snimila Nataša Kreso)

(Snimila Nataša Kreso)


Sindikat prometa i veza Hrvatske (SPiVH), udružen u Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) je s upravom tvrtke Pulapromet potpisao novi kolektivni ugovor kojim su značajno povećane plaće i materijalna prava radnika.

Osnovica plaće je povećana za 13 posto, s 2.675 kuna na 3.023 kune bruto, dok je neoporezivi dio povećan za 200 kn mjesečno. Povećana su i materijalna prava, kojima je dodan mjesečni dodatak od 700 kuna bruto, a postignut je i dogovor oko naknade za umirovljenje kojom za svaku godinu provedenu u Pulaprometu radnici ostvaruju naknadu od 200 kuna. 

Sindikat prometa i veza Hrvatske najavljuje nastavak pregovora oko povećanja koeficijenta za vozače koji ovim pregovorima nisu postignuti. Potpisivanje novog kolektivnog ugovora u Pulaprometu, ali i najava daljnjih pregovora o koeficijentima, nastavak su napora Sindikata prometa i veza Hrvatske za poboljšanjem plaća i uvjeta rada vozača i ostalih radnika u autobusnom prijevozu. O povećanju plaća ovisi i sama budućnost ovog sektora, koji je već pod velikim pritiskom zbog nedostatka radnika spremnih raditi za uvjete koji se trenutno nude. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter