NAJSKUPLJI WC U ZEMLJI

Uređenje zahoda na Giardinima procijenjeno je na čak milijun kuna, ali nitko se ne javlja na natječaj. GRAD PULA POJAŠNJAVA ŠTO SE DOGAĐA

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
Trenutačno stanje u javnom zahodu na Giardinima / Javni zahod na Giardinima (Foto: Grad Pula / Mirjana Vermezović Ivanović)

Trenutačno stanje u javnom zahodu na Giardinima / Javni zahod na Giardinima (Foto: Grad Pula / Mirjana Vermezović Ivanović)


Nakon što smo objavili da će Puljani uređenje javnog zahoda na Giardinima platiti gotovo milijun kuna, točnije 975.000 s PDV-om, koliko teži javna nabava, zanimao nas je troškovnik pulskog "zlatnog" toaleta koji se može mjeriti s onim bandićevskim.

Na koji se način došlo do tog iznosa, koliko koštaju pojedine stavke uređenja, kolike je površine javni toalet, koliko je prostorija za obavljanje nužde, kada kreće obnova i ima li zainteresiranih ponuditelja - bila su pitanja koja smo uputili Gradu.

Na najvažnije pitanje, ono o troškovniku, iz Grada, međutim, nismo dobili odgovor. Nije, dakle, poznato koliko će koštati konzervatorski radovi, a koliko, recimo, zahodska školjka, kvaka ili pak vodokotlić. Usprkos tome, procjena je poznata.

Za usporedbu, uređenje bandićevskog "zlatnog toaleta" na Trgu kralja Petra Krešimira IV. od 3,86 četvornih metara, s kojim se "natječe" ovaj pulski, koštalo je 287.312 kuna s PDV-om. Samo zahodska školjka s vodokotlićem plaćeni su 17.812 kuna, što je u dućanu tada, 2019. godine, koštalo oko 700 kuna.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter