DONACIJA IZ AUSTRIJE

Udruga tjelesnih invalida i invalida rada Istre: JURAVINI USPIO PRISKRBITI ČAK PET DONACIJA IZNIMNE VRIJEDNOSTI

| Autor: Lara BAGAR
Boris Juravini s još jednom vrijednom donacijom (Snimila Lara Bagar)

Boris Juravini s još jednom vrijednom donacijom (Snimila Lara Bagar)


Kraj godine u Udruzi tjelesnih invalida i invalida rada Istre okončana je najbolji mogući način, darovima odnosno još jednom izdašnom donacijom koju je Boris Juravini, predsjednik Udruge tjelesnih i invalida rada Istre dovezao iz Austrije. Ovo je jedna u nizu dragocjenih donacija koje već godinama, preciznije od 2012., u Pulu stižu zaslugom Nade Paić, rođene Šibenčanke, glavne sestre mobilnog hospicija.

Najbrojnija udruga s 810 članova ovoga je puta primila vrijednu pošiljku lijekova ibuprofena, prema riječima Juravinija zbog manje agresivnog i prirodnijeg sastava te malom gramažom, prigodna i za djecu. "Lijekova smo dobili jedan kubni metar i cijena toga je oko devet tisuća eura", objasnio je Juravini.

Udruga je dobila i prijenosni EKG aparat, opremu za operacijske dvorane, maske FFS2 i FFS3, preko sto komada elastičnih čarapa, stalke za infuziju, specifične pelene raznih vrsta. Za najteže bolesnike, nepokretne ili vrlo slabo pokretne bolesnike dobili su dva lifta koji bolesnike dižu iz postelje težine do 130 kilograma. Vrijednost svakog lifta je između 3,5 i četiri tisuće eura i namijenjena je članovima udruge i potrebitima, no Juravini napominje da je potrebna edukacija za rukovanje ovim ortopedskim pomagalom. Vrijednost donacije je oko 20 tisuća eura, a zbog onemogućenih dostavnih putova s Istokom, Juravini zadovoljno naglašava da su svi proizvodi iznimne europske kvalitete.

Mnoštvo artikala donirano je bolnici u Sisku, posebice nakon potresa kao i Udruzi invalida rada u Krapini. Sve su to vrlo vrijedne inicijative, a za svaku pohvalu je angažman istarske udruge i predsjednika koji je unatoč teškoj pandemijskoj godini i otežanim dostavnim kanalima udruzi uspio priskrbiti čak pet donacija iznimne vrijednosti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter