Reagirao na problem

Stara tržnica u Puli je ekskluzivno parkiralište za stanare i gradsku upravu. Bivši vijećnik Radenko Ognjenović (HSU): ZORIČIĆEVE ODLUKE SU SULUDE, ON NJIMA POGODUJE SEBI I SVOJIMA!"

| Autor: Marcello Rosanda
(snimio Danilo Memedović)

(snimio Danilo Memedović)


Donedavni oporbeni vijećnik u dva mandata, Radenko Ognjenović iz redova pulskog ogranka Hrvatske stranke umirovljenika, čiji je još uvijek predsjednik, jučer je reagirao na naše pisanje o problemu parkiranja u Puli i prisjetio se vremena kada je i sam propitivao IDS-ovu gradsku vlast oko povlaštenog parkinga blizu Komunalne palače na Trgu stara tržnica koji su oni sebi ostavili i koriste ga potpuno besplatno. Štoviše, često ga posude i vijećnicima na korištenje, uglavnom svojima, iako to nikako ne smiju. 

"Bilo je to u vrijeme kada je parking poskupio na 15 kuna, negdje prije tri godine. Raspravljalo se o tome na jednoj od sjednica, pa sam ja napomenuo da nije primjereno da građanima poskupljuje parking karta, a da gradska uprava i dužnosnici koriste povlašteni parking i to besplatno. Pitao sam i postoji li nekakva odluka kao pravni temelj za taj dio parkirališta. Nitko mi ništa nije odgovorio, ni tadašnji gradonačelnik (Boris Miletić, op.n.) ni nadležni pročelnik (Giordano Škuflić, op.n.). Iako, treba reći da je takva praksa starija i od Miletića. Vlast je odavno sama sebi osiguravala parking na toj lokaciji, očito bez formalno-pravnog temelja, a to nastavlja i danas", kaže Ognjenović aludirajući na gradonačelnika Filipa Zoričića.

"Takvo ponašanje je bezobrazno prema građanima Pule, a ostaje pitanje je li novi način organizacije parkinga, skupa s onim ekskluzivnim za stanare, uopće u skladu sa zakonom i ustavom. Kao tada, kada sam pitao što je s povlaštenim parkingom i vidio da ne postoji suvisli odgovor pa čak ni pismeni, dolazimo do zaključka da je i danas situacija ista. Jednostavno - borba s vjetrenjačama", poručuje Ognjenović.

Inače, njegova je stranka na posljednjim lokalnim izborima u Istri ostala bez mandata u Županijskoj skupštini i pulskom Gradskom vijeću, a prije je, uglavnom u suradnji s SDP-om, djelovala kao oporba tadašnjem IDS-u.

"Ove sulude odluke utječu negativno i na pulske umirovljenike. Ne vidim kako oni sada mogu, bez muke i puno hodanja, doći do centra grada, recimo do pisarnice ili neke druge institucije. Mogu jedino parkirati negdje dalje, izvan centra i doći pješke ukoliko su u stanju. Ako nisu, ostaju hendikepirani za sve usluge koje se nalaze u strogom centru. Definitivno se radi o nepromišljenim odlukama gradonačelnika Zoričića. On ih donosi improvizirano, bez da uopće komunicira s građanima. Po meni, on je tim činom pogodovao sebi i svojim kolegama koji žive u tom djelu grada. Međutim, Zoričić je gradonačelnik svih građana, a radi se o javnim površinama. Ponavljam, javnim. Što će biti sljedeće, hoćemo li stanovnicima centra zabraniti da parkiraju, recimo, na Verudi kod tržnice", ustvrdio je Ognjenović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter