ZAVRŠENA SEZONA

Spasioci na pulskim plažama ovog ljeta imali "nekoliko zahtjevnijih intervencija"

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Služba spašavanja života na vodi na području Pule završila je s ovosezonskim radom, javljaju iz Komunalne palače. Spasioci su bili raspoređeni na pulskim javnim plažama - Stoji, Valkanama, Mornaru i Hidrobazi - od 15. lipnja do 15. rujna. Na naše pitanje o tome koliko je intervencija u tom razdoblju odrađeno i koliko je ljudskih života spašeno, iz Grada odgovaraju da je u navedenom periodu zabilježen niz lakših intervencija koje su spasioci uspješno riješili na navedenim kupalištima.

"Služba je imala nekoliko zahtjevnijih intervencija tijekom kojih je obaviještena Hitna pomoć ili je kupaču nakon pružene prve pomoći savjetovano da se javi službi Hitne pomoći ili pak obiteljskom liječniku. Automatski vanjski defibrilatori, koji su bili na raspolaganju spasiocima, nisu upotrijebljeni nijednom", kažu iz Grada. Odgovor na pitanje o kojim je konkretno intervencijama riječ, međutim, nismo dobili.

U idućem razdoblju provest će se detaljna analiza rada Službe da bi se zadržalo sve što se pokazalo dobrim u ovoj sezoni. Prema potrebi, uvest će se eventualna poboljšanja koja bi unaprijedila rad Službe koja se pokazala potrebnom za sve korisnike kupališta.

"Služba spašavanja života na vodi na području Pule osnovana je odlukom gradonačelnika Filipa Zoričića radi sprečavanja nezgoda na kupalištima, nadzora vodenih površina kupališta, prevencije nezgoda vezanih uz vodu, pružanja prve pomoći i provedbe intervencija spašavanja u vodi", navode iz Grada. Naime, lanjske kupališne sezone na pulskim plažama nije bilo nijednog spasioca jer se, kako su svojedobno objasnili iz Grada, nitko nije javio na javni natječaj.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter