OTKRIVAMO DETALJE

REKONSTRUKCIJA PULSKE GRADSKE UPRAVE Upravnih odjela bit će više nego do sada. Neki će biti ukinuti, a neki podijeljeni na dva

Veliki Upravni odjel za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu novim će se ustrojem isto tako podijeliti na Upravni odjel za prostorno planiranje i zaštitu okoliša te na Upravni odjel za komunalni sustav i upravljanje imovinom

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
(Snimio Duško Marušić Čiči)

(Snimio Duško Marušić Čiči)


U jedinicama lokalne samouprave u kojima je na zadnjim lokalnim izborima došlo do promjene vlasti, ovih dana u pravilu počinje veliko ljetno pospremanje koje ima za cilj preslagivanje kadrovske strukture naslijeđene iz mandata prethodne vlasti te otvaranje prostora za izbor vlastitih ljudi. Takvu rekonstrukciju gradske uprave najavio je i pulski gradonačelnik Filip Zoričić, a prijedlog novog ustrojstva i djelokruga rada upravnih tijela, oko kojeg se u međuvremenu očito složila tročlana pulska koalicija, našao se na dnevnom redu predstojeće sjednice Gradskog vijeća, zakazane u srijedu, 14. srpnja.

Ono što u tom prijedlogu na prvu upada u oči to je da se, za razliku od Zagreba u kojem je najavljeno smanjivanje broja upravnih odjela, u Puli njihov broj s dosadašnjih sedam povećava na devet. Promjene ne zahvaćaju dvije gradske službe, odnosno Službu za zastupanje Grada i Službu za reviziju, dok je pet postojećih upravnih odjela, što dijeljenjem zadaća i ovlasti, a što isključivo kozmetičkim zahvatima, pretvoreno u sedam novih.

Tako u novom ustroju više neće biti Ureda Grada, već će nadležnosti tog upravnog odjela preuzeti novoformirani Upravni odjel za lokalnu samoupravu. U ovom su odjelu, uz poslove iz djelokruga pročelnika Ureda Grada Aleksandra Matića, integrirani poslovi koordiniranja, pripreme i provedbe razvojnih projekata, kao i koordinacija provedbe integriranih teritorijalnih ulaganja za Urbano područje Pula, što je pročelnik Matić obavljao po ovlaštenju bivšeg gradonačelnika.

Upravni odjel za financije i opću upravu dijeli se na dva nova - na Upravni odjel za financije i gospodarstvo te Upravni odjel za opću upravu i mjesnu samoupravu. Veliki Upravni odjel za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu novim će se ustrojem isto tako podijeliti na Upravni odjel za prostorno planiranje i zaštitu okoliša te na Upravni odjel za komunalni sustav i upravljanje imovinom. Upravni odjel za društvene djelatnosti dobit će dodatak u nazivu i postati Upravni odjel za društvene djelatnosti i mlade, a identičnu sudbinu doživjet će i Upravni odjel za kulturu koji će preustrojem postati Upravni odjel za kulturu i razvoj civilnog društva.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter