POČINJE 9. STUDENOG

Pulska Liga protiv raka Pula organizira tečaj za volontere palijativne skrbi

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
(Arhiva/Ilustracija)

(Arhiva/Ilustracija)


Liga protiv raka Pula i ove godine organizira tečaj za volontere palijativne skrbi koji počinje u utorak, 9. studenog u 18 sati. Tečaj će se održavati u prostorima Lige u Nobileovoj ulici 1. Održavat će se svakog utorka u 18 sati sve do 14. prosinca.

Provodit će se eminentni stručnjaci s dugogodišnjim iskustvom u radu s palijativnim bolesnicima. Palijativna skrb je cjelovita briga kako za osobe čija bolest više ne reagira na liječenje, tako i za bolesnikovu obitelj. Ona ne ublažava samo fizičke simptome, već pomaže kod psihičkih, socijalnih i duhovnih potreba.

Što volonter može raditi? Može se družiti s bolesnikom i članovima njegove obitelji, nabavljati namirnice ili lijekove, šetati, čitati, pripremiti obrok, posjetiti bolesnika u bolnici, pomoći bolesnikovoj djeci u učenju?, ističu iz Lige. Volonter može pomoći i tako što će lobirati za palijativnu skrb, animirati medije i surađivati s drugim udrugama?

Sudjelovanje je potrebno najaviti: i to telefonski (091 951 32 42, Danica Kuzmanović), putem Facebooka ili elektroničke pošte ([email protected])

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter