GRAĐEVINARI U NEDOUMICI

Pulska Cesta pod pritiskom završava one radove koje još stigne okončati - Mirković: "AKO ZBOG KORONAVIRUSA ZATVORE GRADILIŠTA, ONDA STAJE SVE!"

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA
Fažanska cesta (Zvjezdan STRAHINJA)

Fažanska cesta (Zvjezdan STRAHINJA)


"Zbunjeni smo, naši su radnici zbunjeni: iz Nacionalnog kriznog stožera poručuju ljudima ostanu kod kuće, a naši radnici moraju doći na posao. Raspitujemo se da li gradilišta i dalje ostaju otvorena, ali informacije ne dobivamo. Ako gradilišta zatvore, onda sve staje. Nisam za to, ali ne želimo ni iskakati iz propisanih mjera i normi", rekao nam je direktor pulske tvrtke Cesta Miro Mirković komentirajući situaciju oko sve strožih restrikcija vezanih za suzbijanje zaraze od koronavirusa.

Zbog ove dubioze nazvali smo i Dina Kozlevca, ali nas je načelnik Stožera Civilne zaštite u Istri uputio na nacionalni Stožer s obzirom da regionalni nema ovlasti za ovakve mjere pa za sada nema ni odgovore na naša pitanja o eventualnom zatvaranju gradilišta. U Zagrebu su pak, očekivano dan nakon potresa i cijele izvanredne situacije oko COVID-19, užareni telefoni. Linije Stožera su zauzete, a brzom odgovoru na naš elektronički upit možemo se samo nadati.

- Ako se ne smije raditi, zatvorit ćemo gradilišta, ali to treba i reći. Nekim je službama dozvoljeno raditi, a mi nismo dobili nikakvu konkretnu mjeru. Ljudi slušaju preporuku da ostanu kod kuće, kako da onda dođu raditi? Otvorena su naša gradilišta, radi se i na Istarskom ipsilonu, rade Istarske ceste, nitko nije dobio nikakvu informaciju o tome smije li se raditi ili ne, rekao nema je Mirković.

Obustavom rada u pitanje dolazi i isplata plaća, naveo je, jer za ovako velike pogone zatvaranje gradilišta predstavlja daleko složeniju situaciju nego je to obustava rada manjih obrtnika.

Što bi pak na terenu značilo zatvaranje Cestinih gradilišta?

Mirković navodi da će vjerojatno stići asfaltirati Fažansku cestu od Valbandona do Šuride, čiji završetak veliki dio stanovništva ovog dijela Puljštine čeka s nestrpljenjem zbog obilaznog prometnog režima koji je na snazi već pola godine.

No, ostaje upitan završetak ceste od Medulina do Ližnjana, koja se također već dugo gradi - prometnica je pri kraju, ali u slučaju momentalnog zatvaranja gradilišta ostaje nezavršena i neupotrebljiva.

Pulska Cesta angažirana je i na gradnji kružnog toka Valturske i Jurja Žakna u Puli, koji nije ni blizu završetka, dok je kružni tok Rizzijeva-Voltićeva gotov, čeka se samo otvaranje.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU OD UTORKA

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter