MNOGIMA ĆE NEDOSTAJATI

Puljani ostali bez popularnog i besplatnog parkirališta vrlo blizu centra. VLASNICI ODLUČILI REĆI DOSTA

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA

Prošlog je tjedna ulaz na parkiralište uz križanje Cankereve i Zagrebačke ulice u Puli, pored "roza zgrade", zatvoreno lancem, a od jučer su na izlaz postavljene i rampe koje automobilima zaista sprječavaju prolaz. Otkako su postavljene čvrste barijere, osjetno je i manje vozila na parkiralištu.

Malo parkiralište za 20-ak vozila, atraktivno s obzirom da naplate na njemu nije bilo i s obzirom na blizinu centru grada i mnogim javnim ustanovama, zatvorila je tvrtka Aktiva kapital iz Gračišća, koja posjeduje to zemljište. Vlasnici su i susjednog napuštenog skladišta koje su u posljednje vrijeme kao okupljalište koristili ovisnici. S obzirom da skladište treba očistiti, urediti i osigurati, tako su i parkiralište odlučili zatvoriti i isprazniti s objašnjenjem da će tuda morati manevrirati kamioni. Na naše pitanje hoće li nakon uređenja skladišta opet dozvoliti građanima besplatno parkiranje, iz Aktive kapitala nisu odgovorili.

Prošlotjedno postavljanje lanaca na ulazu i izlazu, s tim da su na izlazu ostali spušteni da bi vozila mogla izići, očito nije polučilo uspjeha. Zatvaranjem svih mogućih pristupa vlasnici su zemljišta zacijelo odlučili stati na kraj besplatnom parkiranju. Privremeno ili trajno? To znaju samo oni.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter