Čak trideset kilograma pljukanci, 20 kila prosušenih kobasic, tri kila konšerve, osam kila kapule te po četiri litre malvazije i ulja bilo je potrebno pulskoj Tržnici kako bi, za kraj godine, počastili svoje posjetitelje na Verudi. Jelo su, u velikoj pulskoj padeli, pripremali "šef od kužine" Budimir Žižović - Žižo i gastro tim pulskog Rock Caffea.
Posjetitelja, na trgu okupanom suncu, nije manjkalo pa su pripremu pomno nadzirali ispijajući svoje prvo jutarnje kafe. Za one koji nisu bili donosimo recept: lagano pofrigajte nasjeckanu kapulu. Dodajte prosušene i narezane kobasice. Kad se malo pofrigaju, dodajte narezani češnjak, a onda kratko iza toga – malvazija. Po želji, zatim, konšerva ili šalša. Posolite i popaprite i začinite s malo majčine dušice. Skuhane pljukance dodajte u šugo, zalijte s malo vode u kojoj su se kuhali ili pak s povrtnim temeljcem. Dobro promiješajte i pospite ribancem. Dobar tek.