"SKRIVENE LJEPOTE MEDULINA"

Održana finalna večer fotografskog natječaja, prva nagrada Miroslavu Dilberoviću za noćni prikaz Kamenjaka


U petak je u prepunom Multimedijalnom centru na medulinskoj placi održana finalna večer prosinačkog fotografskog natječaja Skrivene ljepote općine Medulin. Na natječaj je i ove godine pristigao jako veliki broj fotografija među kojima je odabrano njih 40 koje su se natjecale za prva tri mjesta. Publiku je pozdravila predsjednica udruge MedulinArt Ivana Demarin i predstavila novopečene voditelje fotografske sekcije udruge, Anu Lorencin Buljan i Luku Pretegianija, iskusne i cijenjene fotografe koji su činili i žiri ovoga natječaja.

Po njihovom stručnom mišljenju, za treće mjesto odabrali su fotografiju Ane Bolobicchio s prikazom prekrasne morsko modne scene. Drugo mjesto pripalo je Marinu Rauniću koji je fotografijom ovjekovječio detalj morske obale, dok je prvu nagradu osvojio Miroslav Dilberović čarobnim noćnim prikazom Kamenjaka. Osim žirija, najbolju fotografiju svojim je glasovima birala i sama publika, a srca im je osvojila Vjekoslava Sošić svojom crno bijelom fotografijom koja priziva mir čekajući ljeto.

- Zahvaljujemo svim fotografima na sudjelovanju, Turističkoj zajednici općine Medulin koja je omogućila ovo natjecanje, te prijateljskoj udruzi Sakramenski koja je obogatila večer svojom prekrasnom glazbom. Čestitamo dobitnicima te se veselimo budućim zajedničkim druženjima i projektima, poručila je Ivana Demarin.

Također je prisutne podsjetila da i ovaj foto natječaj, kao i mnoge druge aktivnosti udruge MedulinArt, ima humanitarnu notu. Naime, svih 40 fotografija "finalista" je uokvireno i ostakljeno te se mogu kupiti po cijeni od 200 kuna, a sva prikupljena sredstva iskoristit će se za kupnju kuhinje koja je potrebna Udruzi gluhih i nagluhih istarske županije u njihovom prostoru. Svi koji žele ukrasiti svoj dom ili neke druge prostorije prekrasnim motivima iz cijele općine Medulin, te tako potpomoći ovaj humani cilj, mogu rezervirati željenu fotografiju na Facebook stranici MedulinArt udruge.(P. SOFTIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter