U SUBOTU VALAMAR TRAIL

Na tri staze više od 500 trkača


Direktorica TZ Labin- Rabac Radmila Paliska Kos, direktor destinacije Rabac u Valamaru Sandi Sinožić, direktor utrke Alen Paliska i labinski dogradonačelnik Zoran Rajković najavili su na današnjoj konferenciji za novinare veliku subotnju atletsku utrku Valamar Trail. Sudjelovat će više od 500 atletičara iz 17 zemalja a trčat će se u tri kategorije, 70, 30i 11,3 kilometra. Prvi start je u 8 sati, a posljednji u 11 sati ispred Sundance beach bara na Girandeli gdje će biti i cilj.

-To je jedna od najkvalitetnijih utrka u regiji, ove godine je nešto manje prijavljenih ali kvaliteta donosi razvoj, a ove godine prvi puta u Hrvatskoj organiziramo i trail kamp sa druženjem i stručnim skupovima. Staza je lijepa i zahtjevna i mogu se okušati svi, od profesionalaca do rekreativaca i početnika jer imamo različite dionice, rekao je Paliska. Radmila Kos paliska naglasila je jačanje ovakvih aout door manifestacija koje su važne za promociju Labina i Rapca kao turističkih destinacija.

-To je jedan od naših ciljeva u promidžbi destinacije kao i popunjavanje kapaciteta u predsezoni i posezoni čemu pridonose i ovakve manifestacije poput Valamar traila, rekla je Paliska Kos. Dogradonačelnik grada Labina Zoran Rajković istaknuo je kako su ovakve sportske manifestacije već postale uobičajene za Grad Labin koji mnogo ulaže u sport i sportsku infrastrukturu.

- Već smo bili domaćini biciklističkoj utrci Tour of Croatia, jedriličarskim regatama, bike utrkama poput Terre magice i drugim sportskim manifestacijama, stare i nove pridonose razvoju sporta i prepoznatljivosti Rapca i Labina na turističkom i sportskom tržištu, rekao je Rajković. Sandi Sinožić poželio je svima dobrodošlicu te istaknuo dobru suradnju s organizatorima ove atletske manifestacije koja se održava već petu godinu.

-Nije lako organizirati ovakvu priredbu sa 500 ljudi ali vjerujem da će sve proteći kao i do sada u najboljem redu. Teško je procijeniti marketinšku vrijednost ovakvog događaja u našem lijepom kraju, zaključio je Sinožić. (B. BIOČIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter