DRUGI KRAJ SVIJETA

MLADI PULJANIN ERIK OTOVIĆ STIGAO U KINU: "Upoznat ćemo tehnologiju, ali i kinesku kulturu"

| Autor: Glas Istre

Mladi Puljanin Erik Otović stigao je u Kinu, gdje će dva tjedna boraviti u posjeti Huaweiju, jednoj od najvećih tehnoloških tvrtki na svijetu, zajedno sa još 9 studenata iz Hrvatske. Dio je to programa Seeds of the futurem kojeg provodi ta kompanija iz grada Shenzena. Erik je izabran u postupku kojeg su proveli stručnjaci iz Kine.

"Za program Seeds for the future sam doznao od profesora na fakultetu. Program mi se svidio jer nudi upoznavanje s novim tehnologijama i kineskom kulturom. Huawei je jedan od glavnih igrača u području telekomunikacija, što ne uključuje samo pametne telefone već i opremu za umrežavanje, a upravo to je jedno od područja koja mene zanimaju. Generalna je ideja da se s tehnologijama koje razvijaju upoznamo kroz niz predavanja, te također isprobamo naučeno u njihovim R&D (Research and development) laboratorijima", rekao nam je Erik, dodavši da će posebno zanimljiva biti iskustva vezana uz 5G tehnologiju.

"Kao što sam na početku rekao, meni se program svidio jer također nudi mogućnost da se upoznamo s kineskom kulturom i običajima. Posjetit ćemo Kineski zid, Zabranjeni grad i ostale znamenitosti. Uz to, još ćemo neko vrijeme provesti učeći osnove kineskog jezika i kaligrafiju. Smatram da će mi ova dva tjedna biti vrijedno iskustvo u tehnološkom i kulturnom aspektu", rekao je Erik Otović. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter