SJEME ZA BUDUĆNOST

VELIKI USPJEH STUDENTA IZ PULE ERIKA OTOVIĆA: Stručnjaci iz Kine izabrali su ga za praksu u središtu jedne od najvećih tvrtki na svijetu, smještenom u kineskom megalopolisu

| Autor: Glas Istre

Puljanin Erik Otović jedan je od deset hrvatskih studenata koji će u sklopu projekta "Seeds for the Future" (Sjeme za budućnos) ići na praksu u kineski megagrad Shenzen u središnjicu Huaweija, jedne od najvećih tvrtki na svijetu.

Otovića, studenta na riječkom Tehničkom fakultetu, odabrali su izravno zaposlenici Huaweija temeljem procjene njegovog životopisa i dosadašnjih postignuća, poglavito u ICT sektoru.

Odlaskom ove prve skupine studenata u Kinu započinje realizacija suradnje dogovorene potpisivanjem Memoranduma u sklopu Summita država Srednje i Istočne Europe i Kine koji je u travnju održan u Dubrovniku. Studenti hrvatskih sveučilišta, među kojima i Otović, u Kinu putuju u subotu a sljedeća dva tjedna imat će priliku upoznati se s poslovanjem Huaweija i dobiti jedinstveni uvid u programe istraživanja i razvoja novih tehnologija, načina komercijalizacije te proizvodnje.

U provođenje inicijative "Seeds for the Future" uključila su se hrvatska sveučilišta koja su zadužena za administrativnu podršku, dok Huawei izabire najbolje kandidate i uz suradnju s Veleposlanstvom NR Kine osigurava svu logističku podršku.

"Memorandum o suradnji potpisali smo s ciljem pružanja prilike hrvatskim studentima da se upoznaju s najnovijim tehnologijama, steknu znanja i iskustvo i dožive Kinu. Ugodno nas je iznenadio njihov odaziv i sretni smo zbog toga. U sklopu ovog projekta imat će priliku raditi u interdisciplinarnim timovima sastavljenim od kolega sa različitih kineskih sveučilišta, kako bi na najbolji način dobili uvid u način razvoja tehnoloških projekata na najvišoj razini", izjavio je Zhang Heng, direktor Huaweija u Hrvatskoj, dodavši kako će projekt trajati pet godina, a tijekom svake godine Kinu će posjetiti 10 studenata. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter