DRŽAVNA TVRTKA

KOD NEKIH NEMA POPUSTA NI U VRIJEME KRIZE: Na pulskoj rivi brod do broda, neki plaćaju ACI-ju punu cijenu veza, dok je LU uvelike snizila cijene

| Autor: Lara BAGAR
(Neven LAZAREVIĆ)

(Neven LAZAREVIĆ)


Marino Mahić, vlasnik prekrasnog izletničkog drvenog broda MartinaBela usidrenog na pulskoj rivi, pojašnjava nam da će im ACI, ukoliko sad ne plate najam, za vrijeme provedeno na vezu izvan ugovora naplatiti dnevni vez po, za lokalne brodare, znatno višim cijenama koje su određene cjenikom za jahte. Također, ukoliko ne plate najam, moraju otići sa rive

Na nepravedan odnos prema pulskim brodarima požalio nam se Marino Mahić, vlasnik drvenog broda MartinaBela usidrenog u pulskoj luci. Mahića je posebno razljutilo plaćanje vezova u pulskoj luci.

Naime, njegov je brod, kojim još od 1997. godine prevozi turiste do brijunskog otočja, usidren na sredini pulske rive, uz ulaz u ACI marinu, gdje plaća puno višu cijenu od ostalih brodovlasnika.

Ondje je na vezovima još nekoliko brodica, poput ribarskih brodica Igor i Marko, a ti su vezovi, za razliku od ostatka njih- prema riječkom gatu s jedne i prema ulazu u brodogradilište s druge strane - pod ingerencijom ACI marine. Svi ostali vezovi su pod Lučkom upravom, koja je najam u vrijeme korona krize prepolovila, dok ACI nema sluha ni razumijevanja za vlasnike brodova koji koriste njihove vezove.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter