MJESEC BORBE PROTIV OVISNOSTI

Izložba učenika Tehničke škole u Rojcu: MLADI KREATIVCI JAČI OD DROGE

| Autor: Lara BAGAR

Prošle školske godine učenici su crtali, pisali, snimali filmove, radili animacije, sve na temu ovisnosti. Većina radova nastala je za županijsku kampanju borbe protiv ovisnosti "Bježi/Via". Nakon toga napravljeni su plakati, majice i torbe u sitotisku te bedževi i izložba je postavljena. Novac od prodaje ide udruzi Naš san njihov osmijeh, odnosno potrebitim obiteljima

U Dnevnom boravku Centra Rojc otvorena je izložba učenika Tehničke škole iz Pule pod nazivom "Od droge jači". Budući da je ovo Mjesec borbe protiv ovisnosti, učenici su ovom izložbom htjeli ukazati na gorući problem našeg društva i našeg grada, pogotovo kod mladih ljudi.

Porazna statistika

Poražavajući su podaci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo iz lipnja ove godine da Istarska županija, uz Zadarsku, ima najvišu stopu liječenih zbog zlouporabe droga. O problemima ovisnosti u našem gradu i regiji već se dugo priča, ali se vrlo malo ili gotovo ništa ne poduzima.

Izložba je ustvari finalni dio projekta. Prošle školske godine učenici su crtali, pisali, snimali filmove, radili animacije, sve na temu ovisnosti. Većina radova nastala je za županijsku kampanju borbe protiv ovisnosti "Bježi/Via". Nakon toga napravljeni su plakati, majice i torbe u sitotisku te bedževi i izložba je postavljena. Novac od prodaje ide udruzi Naš san, njihov osmijeh koja skrbi o potrebitima. Izložba se može razgledati do 28. studenog svaki dan od 9 do 21 sat.

- Ovisnost je velik problem u našem gradu i stoga bismo se trebali svi više uključiti u njegovo rješavanje, i roditelji i škole i učenici, a pogotovo Grad i policija, jer zajedno smo jači. Pozivamo sve škole da s učenicima dođu razgledati izložbu jer upravo ćemo kroz ove male akcije pokazati svoj stav prema ovisnostima, kaže voditeljica projekta Gordana Mofardin.

Školski portal

Na izložbi je predstavljen i portal za Školski preventivni program Tehničke škole. Portal je još u izradi, a bit će namijenjen prvenstveno učiteljima i nastavnicima, ali i roditeljima i učenicima. Stranicu izrađuje učenik Tehničke škole Daniel Bilandžija. Na tim će stranicama u prvom planu biti teme vezane uz Školski preventivni program, prezentacije, filmovi, radionice, kvizovi, ali će se naći i druge zanimljivosti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter