DNEVNI BORAVAK

ISTARSKI UMJETNICI PODRŽALI AKCIJU: Od prodaje umjetnina prikupljeno više od 6 tisuća kuna za uljanikovce


U Dnevnom boravku Rojca održana je humanitarna akcija "Benefit za Uljanikovce" na kojoj su se prodavale umjetnine i rukotvorine istarskih umjetnika i kreativaca koji su podržali akciju "Uljanik za bolje sutra". Sve što je izloženo bilo je na prodaju, a sav prikupljeni novac, 6.370 kuna, uplaćen je na račun humanitarne akcije u Zagrebačkoj banci HR1023600003513337765.

Posjetitelji su donirali i za broševe koje su izradili članovi obitelji uljanikovih radnika u tamnoplavoj boji koja simbolizira radnički trliš. Akciji su se odazvali umjetnici Tea Bičić, Marina Orlić, Jadranka Ostojić, Ivana Bajec, Davor Kliman, Bojan Šumonja, Fulvio Juričić, Robert Pauletta, Valent Hrvatin, Hassan Abdelghani, Bad Taste, Zvonimir Vojnić, Tomislav Divić, Igor Dražić, Andi Pekica, Noel Mirković te Odred izviđača pomoraca Uljanik i Dom za odrasle osobe Villa Maria.

Događaj je organizirao mladi Puljanin Dan Pauletta, student odnosa s javnošću, koji je čuvši za akciju, shvatio da se mora uključiti i kontaktirao prijatelja Damjana Benića, koji radi u Dnevnom boravku i također se bavi menadžmentom u kulturi.

- Mislim da bismo trebali biti solidarni u ovo vrijeme darivanja, vrijeme blagdana, i na neki način pokazati da neovisno o tome radimo li u Uljaniku ili ne, ipak je to simbol grada i dio našeg kolektivnog identiteta, rekao je Benić otvarajući izložbu. Pauletta priznaje da su bili prestrašeni, pitali su se hoće li se nešto prodati, no čim je izložba krenula pale su i prve ponude za kupnju što je bio znak da će akcija biti uspješna.

Događaju su prisustvovali radnici Uljanika, David Marsetić, predsjednik Radničkog vijeća Uljanika te Đino Šverko ispred Sindikata metalaca Hrvatske.(M. RADIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter