NAKON DUGIH PREGOVORA

IPAK RASTU PLAĆE U NEKIM PULSKIM USTANOVAMA: Prvi dio od 1. srpnja pa još jednom od 1. studenog

| Autor: Paulo GREGOROVIĆ
Arhiva G. I.

Arhiva G. I.


Prije dva mjeseca dogovoreno je povećanje plaća i ostalih materijalnih prava u ustanovama i društvima u kojima je Grad Pula osnivač, a u kojima djeluje Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije (SIKD). To su Herculanea, Pragrande, Dječji vrtići Pula te vrtići Rin Tin Tin i Mali svijet. Tada je dogovoreno povećanje plaća za 10 posto i niza novčanih dodataka u Herculanei i Pragrandeu. Navedeno je odmah stupilo na snagu.

No, prema najavi, rast plaća u dječjim vrtićima dolazi u dva koraka. Prvo im se plaća povećava za tri posto od 1. srpnja te za dodatna tri posto od 1. studenog. Definirano je to u potpisanom aneksu Kolektivnog ugovora za radnike spomenutih dječjih vrtića kojima je osnivač Grad.

Istovremeno bi s rastom plaća odgajateljicama u vrtićima trebale porasti plaće i djelatnicima u gradskim kulturnim ustanovama. Domagoj Rebić, glavni tajnik središnjeg odbora Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi otkrio nam je da od početka godine pregovaraju s timom Grada Pule radi izmjene i dopune Kolektivnog ugovora za zaposlene u ustanovama kulture: Istarsko narodno kazalište te Gradska knjižnica i čitaonica Pula. Prva broji 20 radnika, a druga 31.

- Očekujemo da ćemo tijekom lipnja završiti pregovore i da će povećanje plaća uslijediti kada i za djelatnice dječjih vrtića. Iz Grada Pule su nam ponudili povećanje u dva djela - dio od 1. srpnja, a dio od 1. studenog, veli Rebić. Pojašnjava nam da te dvije gradske kulturne ustanove imaju Kolektivne ugovore od ožujka 2020., a koji su sklopljeni na neodređeno vrijeme.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter