ZA VITIN OSMIJEH

HUMANITARNA AKCIJA ODOBRENA NA NJEZIN 1. ROĐENDAN Sutra malonogometni turnir za Vitu na igralištu škole Kaštanjer u Puli

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
Vita Milanović

Vita Milanović


Ove subote će se u sklopu humanitarne akcije "Za Vitin osmijeh" na igralištu Osnovne škole Kaštanjer održati malonogometni turnir s ciljem prikupljanja novca za liječenje djevojčice Vite. Svoj je prvi rođendan djevojčica proslavila upravo na dan odobrenja humanitarne akcije. Dijagnosticirana joj je epileptička encefalopatija, a sav prihod od ovoga turnira ići će za potrebe njezinog liječenja u Njemačkoj, za što je potrebno skupiti 150 tisuća kuna. Lijepa vijest je da je u samo 24 sata od objave računa, za malu Vitu iz Šikića skupljeno pola iznosa, odnosno oko 62 tisuće kuna.

Unatoč potpuno urednoj trudnoći, pri porodu je došlo do komplikacija, dogodilo se krvarenje u mozgu (subduralni hematom), a potom je došlo do konvulzija. Bila je i u induciranoj komi. Trenutno je problem što joj motoričke funkcije zaostaju. Naime, beba ne drži glavu, ne sjedi, jedva pomiče ruke i noge.

Na turnir humanitarnog karaktera prijavile su se čak 24 ekipe iz Pule. Kotizacija po momčadi iznosi 400 kuna, a svaka je momčad mogla prijaviti deset igrača. Iako je turnir humanitarni, organizator je za najbolje ekipe i pojedince osigurao prigodne nagrade. Na turniru će se također nalaziti i kutija za donacije pa svi koji budu htjeli moći će dati svoj doprinos.

Uplate donacija mogu se izvršiti i izravno na broj računa HR4223400093511056481 u Privrednoj banci Zagreb, na ime Nina Jovanović, uz opis plaćanja "Za Vitin osmijeh" (SWIFT/BIC code: PBZGHR2X).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter