DIO DJELATNIKA NA GODIŠNJEM, DIO RASPOREĐEN U CALL CENTRE

GRADSKA UPRAVA PULE: Na Forumu ograničen rad sa strankama, a sastanči se telefonski

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA
Pulska Gradska palača (Milivoj MIJOŠEK)

Pulska Gradska palača (Milivoj MIJOŠEK)


Zanimljiva je odredba prema kojoj tijela državne uprave moraju sastaviti liste djelatnika i to prema kriteriju rizičnosti koji se odnosi na kronične bolesnike i starije od 60 godina te one koji imaju djecu i skrbe o starijima, ali i prema kriteriju nužnosti koji se odnosi na funkcioniranje uprave

U gradskoj upravi Pule ograničen je rad sa strankama, komunikacija sa strankama obavlja se putem pošte, telefonski ili elektronskom poštom. Ali nitko od 180 zaposlenih Grada još nije zbog epidemiološke situacije izazvane koronavirusom upućen na rad od kuće. Za time, poručuju s pulskog Foruma, trenutno nema potrebe.

Stari godišnji odmor

- U ovoj izvanrednoj situaciji broj djelatnika u Gradu Puli je nepromijenjen, a rad u upravnim tijelima je optimiziran da bi se održalo nesmetano poslovanje. Trenutno nema potrebe da djelatnici obavljaju posao od kuće. S obzirom na smanjen obim poslovanja, dio djelatnika koristi stari godišnji odmor, a njihov je posao privremeno raspoređen na druge djelatnike, doznajemo od Aleksandra Matića, pročelnika Ureda grada.

Dio djelatnika iz njegova Ureda, u kojem je inače 22 ljudi, ali i Upravnog odjela za društvene djelatnosti s 13 ljudi, privremeno je angažiran u call centrima Stožera civilne zaštite Istarske županije, Grada Pule i Gradskog društva Crvenog križa.

U gradskoj su upravi do daljnjeg otkazani svi interni sastanci kao i sudjelovanje djelatnika na vanjskim sastancima što, objašnjavaju s Foruma, uključuje sve konferencije, stručne i savjetodavne sastanke, edukacije te druga okupljanja većeg broja ljudi. Preporuka je, naravno, da se sastanci održavaju telefonskim putem.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter