SUBVENCIONIRANJE

Grad Pula pomaže mladima u kupovini prve nekretnine, ALI I U DOGRADNJI

| Autor: Glas Istre
Elena Puh Belci

Elena Puh Belci


Grad Pula proširuje sufinanciranje kredita mladih za stambeno zbrinjavanje na način da će se osim prve nekretnine sufinancirati i poboljšanje uvjeta stanovanja, primjerice nadogradnja nekretnine.

"Pula je pozicionirana na samom vrhu liste gradova poželjnih za život i to nas obvezuje da promišljamo stambenu politiku koja će našim mladim sugrađanima pomoći u rješavanju stambenog pitanja", rekla je zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci, kandidatkinja IDS-a za gradonačelnicu na predstojećim izborima.

"Ova je odluka donesena na temelju sugestija naših građana koje smo uvažili te je za provedbu u proračunu Grada Pule osiguran iznos od 500.000 kuna. U uvjetima otežanog življenja u vrijeme pandemije ovo je mjera koja će pomoći većem broju naših mladih sugrađana da dugoročno riješe svoje stambeno pitanje", istaknula je Puh Belci.

Pomoćnica pročelnice za društvene djelatnosti Grada Pule Irena Peruško rekla je da pravo na sufinanciranje kamate ima osoba koja ispunjava slijedeće uvjete: da u trenutku podnošenja prvog zahtjeva po javnom pozivu nije starija od 40 godina, da ima prebivalište na području Grada Pule ukupno najmanje 10 godina, da nema u vlasništvu nekretninu odnosno da bračni odnosno izvanbračni drug, te članovi domaćinstva navedeni u zahtjevu nemaju u vlasništvu nekretninu te da je to podnositelju zahtjeva prva nekretnina za koju se traži sufinanciranje, da ostali članovi domaćinstva nemaju u vlasništvu nekretninu uvjetnu za stanovanje, da je zaključen ugovor o stambenom kreditu s kreditnom institucijom i da nema dugovanja prema proračunu Grada Pule.

Sufinanciranje kamate stambenog kredita odobrit će se za kredit koji ne prelazi 100.000 eura u kunskoj protuvrijednosti prema srednjem deviznom tečaju Hrvatske narodne banke. Sredstva se odobravaju u visini od 50 posto kamate, a maksimalno do 18.000 kuna, odnosno 1.500 kuna mjesečno.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter