simbol našeg naroda

U pulskoj OŠ Centar obilježen Dan kravate. Učenici su naučili/uvježbali način vezivanja

| Autor: Glas Istre
(Foto: OŠ Centar)

(Foto: OŠ Centar)


Ove godine smo se odlučili na zanimljiv način obilježiti Dan kravate u  našoj školi te pobuditi zanimanje učenika, njihovih  roditelja/skrbnika, a i nas, učitelja, za važnosti ovog modnog dodatka  povijesti nastanaka kravate i njezina tijeka u modnom svijetu.

(Foto: OŠ Centar)(Foto: OŠ Centar)

Vjerujemo da se u ormaru skoro svakog kućanstva nalazi barem jedna  kravata. Možda smo i zaboravili na nju dolaskom opuštenijeg načina  odijevanja, ali ne znači da je ponekad ne možemo uvrstiti u naš modni  odabir, bez obzira na to za koju se prigodu odijevamo.

(Foto: OŠ Centar)(Foto: OŠ Centar)

Učenici i učitelji dobili su zadatak donijeti jednu kravatu te su je  zajedno vezivali. Neki su već znali pa su se samo prisjetili te  pomogli ostalima, a za neke je učenike to bio prvi susret s ovakvim  izazovom.

(Foto: OŠ Centar)(Foto: OŠ Centar)

Učenici su naučili/uvježbali način vezivanja kravate i  ljepote ovog modnog dodatka. Pokazali su kako vezati kravatu sebi, ali  i drugima. Vježbali su finu motoriku i kordinaciju očiju i rada ruku. 

(Foto: OŠ Centar)(Foto: OŠ Centar)

Cijeli dan nastave bio je obilježen kravatom, s obzirom da su je  učenici nosili sve do povratka svojim domovima kako bi mogli svojim  ukućanima, a i svim slučajnim prolaznicima, pokazati ovaj simbol našeg naroda.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter