STOPOSTOTNE POTPORE

EU SOCIJALNI FOND I DRŽAVNI PRORAČUN: Puli na raspolaganju 6,3 milijuna kuna za projekte za ranjive skupine građana

| Autor: Borka PETROVIĆ
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Na radionici u Komunalnoj palači predstavnici Ministarstva rada i mirovinskoga sustava predstavili su ITU Poziv na dostavu projektnih prijedloga "Aktivno uključivanje i poboljšanje zapošljivosti te razvoj inovativnih socijalnih usluga za ranjive skupine unutar sedam urbanih područja Osijek, Pula, Rijeka, Slavonski Brod, Split, Zadar i Zagreb".

- Grad Pula, zajedno s urbanim područjem, na raspolaganju ima 6,3 milijuna kuna za projekte koji će biti sufinancirani u stopostotnom iznosu prihvatljivih troškova, naglasila je zamjenica pulskog gradonačelnika Elena Puh Belci.

Projektne prijedloge treba podnijeti od 20. siječnja, a dodjela bespovratnih sredstava provodi se u tri dijela. Poziv je dio Operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020." Urbanom području Pula na raspolaganju je 6,3 milijuna kuna, od čega je 5.391.550 kuna, ili 85 posto osigurano iz Europskog socijalnog fonda, dok će se obaveznih 15 posto nacionalnog sufinanciranja osigurati u proračunu Ministarstva rada i mirovinskoga sustava.

Ukupna vrijednost poziva je 85,712 milijun kuna. Najniža potpora po pojedinom projektu iznosi 750 tisuća, a najviša tri milijuna kuna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter